Meer dan 6 op de 10 ondernemers in Nederland heeft al eens te maken gehad met cybercrime. Deloitte heeft uitgerekend dat de jaarlijkse schadelast voor het bedrijfsleven en de overheid zo’n 10 miljard bedraagt. Het onderwerp staat dan ook prominent op de Adfiz agenda. In dit dossier Cyberrisico’s vind je informatie, tips en tools om als ondernemer én als adviseur aan de slag te gaan met cyberveiligheid.

Direct aan de slag als ondernemer

Als ondernemer in financiële dienstverlening werk je met zeer persoonlijke en waardevolle persoons- en bedrijfsgegevens. De impact van cybercrime zal bovendien al snel groot zijn in onze markt, aangezien 95% aangeeft dat de bedrijfsprocessen in (zeer) grote mate afhankelijk zijn van computers en internet.

In samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland is een uitgebreid ondersteuningspakket ontwikkeld.

Risicoscan

Benieuwd waar jouw kwetsbaarheden liggen? Het is minder dan 3 minuten werk en je ontvangt binnen 24 uur de gevonden kwetsbaarheden. Deze technische scan geeft je een rapport waar jij en/of je IT-leverancier mee aan de slag kan om jouw website veiliger te maken.

Informatie

 

Tools

  • Ledenvoordeel AttachIT om veilig data en documenten – zoals facturen, polissen en contracten – mailen naar je relaties.

Direct aan de slag als adviseur

Behalve voor jezelf zijn cyberrisico's ook een gevaar voor je klanten, zowel particulieren als bedrijven en organisaties. Steeds meer verzekeraars spelen hierop in en komen met cyberpolissen. Ook hier helpt Adfiz.

Informeren

Advies over cyberrisico’s begint bij bewustwording van klanten. In de media wordt regelmatig over het onderwerp geschreven. Dit kun je als aanleiding gebruiken om het onderwerp aan te kaarten. Je kunt ook pro-actief  gebruik maken van de gratis content die wij over dit onderwerp al hebben ontwikkeld:

Daarnaast kun je de gratis Cyber Risico Scan ook aan je klanten aanbieden om het onderwerp te agenderen.

Adviseren

Er komen steeds meer cyberpolissen als bijdrage aan het beheersbaar maken van cyberrisico’s. Wil je je klant adviseren over een cyberpolis? Ook dan heb je als Adfiz-lid een extra voordeel.

Meer lezen

Online magazine

In 2016 en 2017 hebben we meegedaan aan een pilot-onderzoek van VNO-NCW en MKB Nederland naar cyberrisico’s in onze branche. De uitkomsten van het onderzoek, uitgevoerd door de Haagse Hogeschool, staan in een speciaal online magazine Veilig Zakelijk Internetten.

Zakelijk Platform 2016

In 2016 stond cyberrisico centraal tijdens het Adfiz Zakelijk Platform. Je kunt de presentaties en het verslag daarvan nog teruglezen.

Ledenberichten

Met enige regelmaat publiceren we nieuwe informatie over cyberrisico en –veiligheid. Je kunt die volgen via deze link

In de media