Lees hier ons meest recente nieuws

Adfiz nieuws

Op 13 april staat de volgende Jong Management bijeenkomst op de planning. Deze bijeenkomst draait uiteraard om het ontmoeten van vak- en leeftijdsgenoten, het uitwisselen van ervaringen en een hoop gezelligheid. Dit keer gaan we op bezoek bij Surebusiness in Alkmaar.
27 maart 2023
Deze week is de Week van het Geld. Het thema dit jaar is: Bedwing de bling en wordt jongeren geleerd hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Door kinderen vanaf de basisschool al financiële vaardigheden aan te leren zoals sparen, plannen en omgaan met verleidingen worden ze voorbereid op een toekomst waarin zij verstandige ...
27 maart 2023
In de afgelopen vergadering van de commissie schade was een van de leden van het cyberplatform van het Verbond uitgenodigd om te bekijken hoe we samen kunnen optrekken en kunnen werken aan bewustwording van cyberrisico’s in de zakelijke markt. Tijdens dit gesprek kwamen zowel de kansen als de knelpunten aan de orde.
23 maart 2023
In een interview in het NRC heeft staatssecretaris Van Rij van het ministerie van Financiën aangegeven dat de herziening van de belastingheffing van box 3 waarschijnlijk niet per 2026 maar pas per 2027 haalbaar is.
23 maart 2023
Op 18 februari 2023 is het grootste deel van de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders in werking getreden. Deze wet scherpt bestaande wetgeving rondom klokkenluiders aan, als gevolg van een Europese richtlijn. Omdat de aangepaste regels voor alle financiële adviseurs geldt, hebben we een kennisportaal over dit onderwerp gemaakt waar je kunt nalezen wat je moet regelen volgens de Wet bescherming kl ...
22 maart 2023
Hillebrand Verzekeringen en Hypotheken uit Zierikzee heeft een aanvraag voor lidmaatschap ingediend. Als er geen bezwaar uit de ledenkring komt, wordt dit kantoor binnenkort definitief als lid ingeschreven.
22 maart 2023
Minister Kaag heeft eind vorige week de beleidsagenda voor de financiële sector gepubliceerd. Wat opvalt is de positieve toon in de brief ten aanzien van de sector. Zo heeft de minister veel aandacht voor de belangrijke rol die de sector vervult bij de transitie naar een duurzame economie. De minister zet in op versterking van de financiële sector door aan te sluiten op Europese initiatieven en we ...
21 maart 2023
De inschrijving voor het Adfiz Prestatie Onderzoek 2024 is geopend. Dat betekent dat aanbieders concrete verbeterinitiatieven of -projecten weer kunnen aanmelden en niet-aanbieders initiatieven en projecten kunnen tippen.
21 maart 2023
Van 27 maart t/m 31 maart organiseert Wijzer in Geldzaken de 12e editie van de Week van het Geld. Het thema dit jaar is: Bedwing de bling. Adfiz-leden Theo Rabout (Rabout & partners, IJzendijke) en Evelien Fiere (Geerts Financiele Dienstverleners uit Oosterhout) leggen in de VVP Special Financieel Vitaal uit waarom ze dit zo belangrijk vinden en hoe leuk het is om te doen.
20 maart 2023
Gisteren heeft de Tweede Kamer ingestemd met het Wetsvoorstel toezicht gelijke kansen bij werving en selectie. Als werkgever moet je o.a. een werkwijze hebben die discriminatie voorkomt in het proces van werving en selectie. Onze commissie HR ontwikkelt ondersteuningsmiddelen.
15 maart 2023