Lees hier ons meest recente nieuws

Adfiz nieuws

Zojuist is het Lustrumevent van start gegaan in theater Flint in Amersfoort. Samen met onze leden, vertegenwoordigers van verzekeraars, toezichthouders, vakmedia en andere stakeholders vieren we dat we 115 jaar bestaan.
13 juni 2024
Recent is het wetsvoorstel (Wet toezeggingen pensioenonderwerpen) ter consultatie aangeboden. Dit wetsvoorstel bevat voorstellen voor regelgeving die betrekking hebben op toezeggingen die tijdens de parlementaire behandeling van de Wtp in de Eerste Kamer zijn gedaan.
13 juni 2024
Demissionair minister Van Gennip van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het langverwachte wetsvoorstel 'Basisverzekering arbeidsongeschiktheid zelfstandigen' ter consultatie gepubliceerd. Dat het wetsvoorstel eraan zat te komen was al een tijd duidelijk. Vorig jaar hebben wij een ledenbericht gepubliceerd waarin de grote lijnen van de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzeke ...
12 juni 2024
Per 1 juli 2024 geldt de verplichte actieve transparantie bij nieuwe schadeverzekeringen voor particulieren. Om je daarover te informeren en op voor te bereiden organiseerden we in april en mei diverse sessies waarin we uitlegden hoe met de nieuwe regels om te gaan en welke kansen deze je bieden. Voor al diegenen die niet bij de roadshow aanwezig konden zijn, volgde op 6 juni een webinar over dit ...
12 juni 2024
Vandaag krijgen de meeste leerlingen die eindexamen doen de uitslag van hun examens te horen. Heb jij kinderen die eindexamen doen? We wensen jou en je kinderen veel succes!
12 juni 2024
Op de website van AM is de nieuwe Europablog van Ludger gepubliceerd. Daarin roept hij op kritisch te zijn over de aanzienlijke extra regeldruk die Europese beleidsregels met zich meebrengen. "Want wat vooral van belang is, is dat regels voor ondernemers zo eenvoudig en concreet mogelijk zijn en niet verdergaan dan nodig is!"
11 juni 2024
Sacha Koenen Quality Insurance uit Maassluis heeft een aanvraag voor het lidmaatschap ingediend. Als er geen bezwaar uit de ledenkring komt wordt dit kantoor binnenkort definitief als lid ingeschreven.
11 juni 2024
In het ‘kerstarrest’ van 24 december 2021 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan in een massale bezwaarprocedure over de belastingheffing van box 3 over de jaren 2017 en 2018. Kern van de uitspraak was dat de box 3 belasting niet op basis van de forfaits geheven mag worden maar op basis van het werkelijke rendement. Naar aanleiding van het kerstarrest kwam toenmalig staatssecretaris Van Rij van h ...
10 juni 2024
Op 4 juni 2024 organiseerden wij het webinar ‘Winnen met je Bedrijf Zonder Jezelf te Verliezen’. In dit webinar dook Janine Oskam diep in de kern en de oorzaak van de uitdagingen waar je als tussenpersoon dagelijks mee geconfronteerd wordt.
10 juni 2024
Hoewel het totale ziekteverzuim in Nederland daalt, blijkt dat het langdurige ziekteverzuim bij mensen tussen de 25 en 35 jaar fors toeneemt. Het aantal 42ste-weekmeldingen (het moment dat een werkgever aan het UWV moet melden dat de werknemer ziek is) van deze groep stijgt in 2023 met 5%. Dat is één van de zaken die opvallen in het trendrapport Ziekteverzuim & Arbeidsongeschiktheid dat Nationale ...
6 juni 2024