Meld je aan voor een gastles tijdens de Week van het Geld 2021

Nieuws
geplaatst op 15-2-2021  

Van 22 t/m 26 maart vindt alweer de 10de Week van het geld plaats, met als thema "Goed omgaan met geld is goud waard". Gedurende deze week helpen we kinderen te leren omgaan met geld. Zoals ieder jaar kan je ook dit jaar een (online) gastles geven aan de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs over de basis van verzekeren. 

Waarom meedoen?

Met jouw expertise kun je bijdragen aan de financiële bewustwording van kinderen. Daarmee leg je bij hen de basis voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Bovendien is de Week van het Geld een prima gelegenheid om onze beroepsgroep positief in de schijnwerpers te zetten. 

Wat moet ik me voorstellen bij een online gastles?

De leerlingen zijn samen met de leerkracht op school in een leslokaal aanwezig. Als gastdocent ben je online aanwezig en zal je je les geven via Zoom, Teams, of een andere applicatie. Uiteraard krijg je hiervoor alle benodigde informatie van ons. De les start met een inhoudelijke introductie waarin je de leerlingen uitlegt wat een risico is, hoe groot de kans daarop is en wat de financiële gevolgen zijn. Hier is een standaard PowerPoint presentatie voor ontwikkeld die je handvatten geeft. Vervolgens spelen de leerlingen het spannende, digitale spel Fix je Risk waarin zij de zojuist geleerde kennis meteen kunnen toepassen. De les duurt ongeveer een uur en is super leuk en leerzaam.

Ervaringen van collega Adfiz-leden

Wil je weten hoe andere Adfiz-leden vorige edities van de Week van het Geld hebben ervaren? Lees dan bijvoorbeeld de reportage met Adfiz-lid Frank de Haas in het Adfiz Magazine. Ook Rolita Hermelijn en Chris Baelemans waren erg enthousiast over de gastles die ze vorig jaar gaven. En hier en hier kun je een korte terugblik op de vorige editie nalezen. 

Meedoen?

De Week van het Geld is een initiatief van onze partner Wijzer in Geldzaken en heeft als doel om leerlingen te leren omgaan met geld. Jij kunt je steentje daaraan bijdragen door je op te geven voor een gastles. Enthousiast geworden? Meld je dan gelijk aan door een e-mail te sturen naar info@adfiz.nl.

Vanwege de eventuele lesachterstanden bij de scholen kunnen de gaslessen tot aan de zomer gegeven worden.

Categorien: Vereniging