Rolita Hermelijn: "De klas was zelfs teleurgesteld toen de geldles voorbij was!"

Nieuws
geplaatst op 26-3-2019  

Maandagochtend gaf Hare Majesteit Koningin Máxima het officiële startsein voor de Week van het geld 2019 in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Deze week staan zo een tientallen leden van Adfiz voor de klas om kinderen wijzer in geldzaken te maken. Bestuurslid  Rolita Hermelijn gaf bij de opening samen met Chris Baelemans les aan groep 7. We delen hier graag haar ervaring!

Rolita: “Het was fantastisch! De kinderen deden mee en waren heel enthousiast! De klas was zelfs teleurgesteld toen de tijd om was. Het viel mij op dat de kinderen al veel van verzekeringen en premies afwisten, opvallend veel voor een leeftijd van 10 en 11 jaar. Tijdens het draaien aan het rad begrepen ze al snel dat ze niet altijd een verzekering nodig hebben.  

Chris en ik hebben iets speciaals gedaan. We toonden afbeeldingen van beroemdheden zoals Rihanna en Miley Cyrus, die bijzondere risico’s hebben verzekerd. Eén leerling raadde dat de benen van Ronaldo verzekerd zijn voor 200 miljoen euro! Al met al, ook voor onszelf, een leuke en waardevolle ervaring. Volgend jaar weer!” 

Sta jij deze week ook voor de klas? Wij vinden het leuk om te horen hoe je het hebt beleefd!

Leden kozen dit jaar uit een Geldles van Wijzer in Geldzaken (groep 1 t/m 8) of de verzekeringsles Fix je Risk van het Verbond van Verzekeraars (groep 7 en 8). De lesinformatie voor de tijdelijke leraren was zeer praktisch en uitgebreid. Voor iedere les en school is er een leuke gadget. Dit jaar is het een kletspot, een spel waarmee kinderen spelenderwijs wijzer in geldzaken worden. 

Wijzer in Geldzaken organiseert ieder jaar de Week van het geld, wil je volgend jaar ook deelnemen? Hou dan de Adfiz ledenberichten in de gaten, wij houden je graag op de hoogte!

Categorien: Vereniging