Week van het Geld: korte terugblik 2019 en Save the Date 2020

Nieuws
geplaatst op 21-5-2019  

Honderden medewerkers in de financiële sector hebben tijdens de Week van het geld 2019 (25 t/m 29 maart) de gastles Fix je Risk verzorgd. Deze gastles gaat speciaal over verzekeren, zodat kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met geld en risico’s. De reactie van scholen en kinderen was weer zeer enthousiast blijkt uit de evaluatie. Volgend jaar is de Week van het geld van 23 maart t/m 27 maart 2020. 

In 2019 is tijdens de gastles wederom gewerkt met het digitale spel Fix je Risk. Dit jaar is een speciale Groep 8 versie van dit spel geïntroduceerd, en daarnaast hebben de kinderen kennis gemaakt met de nieuwe gadget ‘de Kletspot’. In totaal zijn 670 Fix je Risk gastlessen verzorgd. Adfiz-leden verzorgden samen 37 lessen en staan daarmee 4e op de ranglijst die het Verbond heeft bijgehouden.  

De evaluatie was zeer positief. 100% van de gastdocenten koppelde terug dat kinderen positief waren over de gastles en dat kinderen iets hebben opgestoken van de lessen. 75% gaf daarnaast aan dat de les een positief effect heeft gehad op het leren omgaan met geld. Eén moeder appte een gastdocent uit groep 3/4 dat haar dochter “altijd van alles wil kopen, en dat ze nu na de gastles vroeg hoeveel geld ze op de bank heeft. Ze wil het opschrijven op een briefje en al het geld dat ze krijgt sparen.”  

Ook de deelnemende leden reageerden weer enthousiast. Bijvoorbeeld Meijers Assurantiën: “We zijn overstelpt met hele goede vragen die we met plezier hebben beantwoord en besproken hebben met de kinderen. De kinderen hadden veel vragen zoals: “welk bedrag krijg je terug als je telefoon valt/stuk gaat“, wat gebeurt er als een auto of iets anders weer wordt teruggevonden terwijl je al geld hebt gehad?, kan een verzekeraar ook failliet gaan en krijg je dan wel geld als je woning afbrandt?” Ze wisten al dat de voetballer Ronaldo zijn benen voor ongeveer 200 miljoen heeft verzekerd. Dat is blijkbaar al algemene kennis daar.” De benen van Ronaldo zitten al een aantal jaar in de gastles, en die blijven dus goed hangen.  

 

 

Categorien: Vereniging