Geef jij ook een geld- of verzekeringsles tijdens de Week van het Geld?

Nieuws
geplaatst op 5-2-2020  

In maart is het weer tijd voor de jaarlijkse Week van het Geld (23 t/m 27 maart). Tientallen Adfiz-leden staan die week voor de klas om een gastles te geven op scholen in hun directe omgeving. Zo helpen we kinderen te leren omgaan met geld. Je kunt kiezen uit een Geldles van Wijzer in Geldzaken (groep 1 t/m 8) of de Verzekeringsles Fix je Risk van het Verbond van Verzekeraars (groep 7 en 8). Wil jij ook (weer) een gastles geven op een basisschool bij jou in de buurt? Geef je dan op via info@adfiz.nl. 

Op welke school? 
Als je een gastles wilt geven word je in het gastlessensysteem van Wijzer in Geldzaken aan een school gekoppeld. Er zijn twee manieren om een school te kiezen waar je gastles gaat geven: 

  1. Benader zelf een school en geef dit aan ons door via info@adfiz.nl. Wij kunnen jou en de school invoeren in het gastlessensysteem. 
  2. Heb je geen contacten bij een school? Mail ons dan je interesse (info@adfiz.nl) en wij kunnen in het gastlessensysteem kijken welke scholen in jouw omgeving een gastles hebben aangevraagd.  

Geldles of Verzekeringsles?  
Voor het basisonderwijs zijn er twee lespakketten beschikbaar:  

  1. De Geldlessen van Wijzer in Geldzaken. Vier themalessen, ieder voor vier verschillende niveaus voor de groepen 1 t/m 8. De thema’s zijn De wereld van het geld, Slim sparen en plannen, Een held met je geld, en Geld, hoe kom je eraan? Op de site van Wijzer in Geldzaken vind je alle belangrijke informatie voor gastdocenten, en de lespakketten vind je hier  
  2. Verzekeringsles Fix je Risk. Een interactief spel voor het digibord waarmee groep 7 en 8 kennismaakt met verzekeren en begrippen als risico, kans, impact en premie. Alle belangrijke informatie vind je hier 

Wil je lesgeven op voortgezet onderwijs, mbo of speciaal onderwijs? Kijk dan hier naar de mogelijkheden en beschikbare lespakketten. Deze gastlessen gaan niet via het gastlessensysteem.  

Waarom meedoen? 
Met jouw expertise kun je bijdragen aan de financiële bewustwording van kinderen. Daarmee leg je bij hen de basis voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Bovendien is de Week van het Geld een prima gelegenheid om onze beroepsgroep positief in de schijnwerpers te zetten. 

Ervaringen van collega Adfiz-leden 
Wil je weten hoe andere Adfiz-leden vorige edities van de Week van het Geld hebben ervaren? Lees dan bijvoorbeeld de reportage met Adfiz-lid Frank de Haas in het Adfiz Magazine. Ook Rolita Hermelijn en Chris Baelemans waren erg enthousiast over de gastles die ze vorig jaar gaven. En hier en hier kun je een korte terugblik op vorig jaar nalezen. 

Goed omgaan met geld is goud waard 
Het thema van de Week van het Geld is dit jaar: Goed omgaan met geld is goud waard. De Week van het Geld is een initiatief van onze partner Wijzer in Geldzaken en heeft als doel om leerlingen te leren omgaan met geld. Jij kunt je steentje daaraan bijdragen door je op te geven voor een gastles op een basisschool bij jou in de buurt. Meedoen? Stuur een mail naar info@adfiz.nl. 

 

Categorien: Vereniging