Ondersteuning Adfiz bij AOV-inventarisatie

Ondersteuning Adfiz bij AOV-inventarisatie

In juni heeft de AFM een rapport gepubliceerd over AOV-adviessoftware. De conclusie van dit rapport was dat software ondersteunende kansen biedt, maar financieel advies de taak én onderscheidende kwaliteit van een adviseur is. Naar aanleiding van deze publicatie hebben we van diverse adviseurs vragen gehad over de inventarisatie tijdens een AOV-adviestraject.  

Als Adfiz hebben we enkele jaren geleden in overleg met de AFM een inventarisatiemodel ontwikkeld. Dit model hebben we recent aangescherpt en geactualiseerd en brengen we naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen graag nog eens onder je aandacht. Het inventarisatieformulier kun je gebruiken om samen met de klant tijdens het adviesgesprek door te lopen. Naast het basis inventarisatieformulier hebben we ook inventarisatieformulier voor de modules Inkomen Partner, Vermogen en Eigen Woning beschikbaar.  

Let op: het inventarisatiemodel AOV is door Digitaal op Maat ook beschikbaar als slimme vragenlijst. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om je klanten vooraf toe te sturen. De digitale variant van het inventarisatiemodel is voor Adfiz-leden als ledenvoordeel beschikbaar.  

De pdf-varianten van het AOV-inventarisatieformulier en de link naar het digitale model vind je hier. Benieuwd naar alle overige modellen, voorbeeldbrieven en dergelijke die we hebben ontwikkeld? Je vindt ze allemaal op adfiz.nl/modellen.