Adfiz heeft een nieuwe homepage

Adfiz heeft een nieuwe homepage

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe website en de eerste resultaten zijn vandaag zichtbaar. Naast een nieuwe look and feel voor de homepage zijn er ook nieuwe pagina’s toegevoegd en zal informatie die er stond beter vindbaar zijn. De komende tijd zullen er steeds meer vernieuwingen live gezet worden.

Enno schreef in zijn juni-column al meer over het hoe en waarom van de vernieuwing. Maar wat mag je nu precies verwachten van de nieuwe site?  

De website van Adfiz heeft een aantal doelen, namelijk;

  • Een kennisplatform; als je als adviseur informatie zoekt naar informatie, kennis of tools die jouw werk makkelijker of beter kan maken, dan moet je die kunnen vinden op de site van je branchevereniging. Daarom werken we aan de bekendheid en vindbaarheid van die informatie.
  • Een rolmodel; als vereniging van adviseurs willen we ook elkaar inspireren om ons ondernemerschap en adviseurschap te blijven ontwikkelen door je kennis te laten maken met verhalen, inzichten en hulpmiddelen waar je op dat moment misschien helemaal nog niet zo specifiek naar op zoek was.
  • Clubgevoel; we zijn een vereniging van mensen die elkaar helpen en versterken en dat moet je ook online kunnen ervaren.

Met de vernieuwing van de website zetten we een belangrijke stap deze doelen na te streven. We faciliteren verschillende zoekstrategieën van bezoekers waardoor informatie beter vindbaar is, denk aan een ‘snel naar’ menu, een overzicht van de kennisportalen en een hele uitgebreide footer. Sowieso staat er veel meer informatie op de homepage. Daarnaast creëren we meer gelegenheden om informatie en tools tegen te komen, denk aan verzamelpagina’s zoals het modellenoverzicht, waar je naast het model waar je naar op zoek was ook tegen andere interessante modellen aanloopt. Ook heeft de site een nieuw hoofdmenu dat verwijst naar aparte overzichtspagina’s waar alle informatie over dat onderwerp gebundeld wordt. Al met al wordt de website op deze manier gebruiksvriendelijker voor zowel de Adfiz-leden als externen.

Je zult misschien denken, hoe zit het dan met de achterliggende pagina’s? Deze zijn namelijk nog te zien in de ‘oude stijl’. Er is gekozen om de gehele website stap voor stap te vernieuwen, te beginnen met de homepage. De pagina waar op dit moment aan wordt gewerkt is de Evenementen pagina, deze zal de komende weken worden geoptimaliseerd. Daarna worden alle overige pagina’s gelijkgetrokken en zal de gehele website weer één look and feel hebben. Naast het uiterlijk van de website wordt er ook gewerkt aan een verbeterde zoekfunctionaliteit.

De komende dagen nemen je graag mee in alle nieuwe pagina’s van de site. We hopen dat jij, net als wij, de site met veel plezier zal gaan gebruiken. Mocht je opmerkingen of vragen hebben, laat het ons dan vooral weten via een e-mail aan info@adfiz.nl, of bel ons even op kantoor (033 46 43 464).