Wees alert: cybercriminelen zien hun kans schoon in deze roerige tijden

Nieuws
geplaatst op 20-3-2020  

Nu thuiswerken zo’n enorme vlucht heeft genomen, is het extra belangrijk uitgebreid stil te staan bij de digitale veiligheid van de thuiswerkplek van je medewerkers en daarmee die van je bedrijf. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) geeft bedrijven en medewerkers daarom tips en legt uit welke voorzorgsmaatregelen je kunt treffen voor de thuiswerkers. Ook het Digital Trust Center (DTC) komt met allerlei tips voor MKB-bedrijven en waarschuwt voor diverse – aan corona gerelateerde – vormen van phishing. 

Het NCSC heeft een aantal aandachtspunten geformuleerd voor zowel de thuiswerker als het bedrijf. Van het installeren van de meest recente updates voor hard- en software tot het extra monitoren van softwareapplicaties. Check deze aandachtspunten en verspreid ze ook onder je medewerkers. 

Ook het DTC waarschuwt voor cybercriminelen die misbruik maken van het coronavirus. Er circuleren inmiddels meerdere (phishing)berichten waarmee criminelen de ontvanger geld, wachtwoorden etc proberen te ontfutselen. Van nepmails van het RIVM tot uitnodigingen om in nep webshops mondkapjes en handgels aan te schaffen. 

Ga nooit in op dergelijke verzoeken en klik ook niet op eventuele meegestuurde linkjes. Op deze manier proberen cybercriminelen namelijk malware te plaatsen. Wil je weten hoe je phishingberichten kunt herkennen? Lees dan deze adviezen. 

Meer weten over (het treffen van maatregelen tegen) cybercrime? Bezoek dan ons uitgebreide kennisdossier over dit onderwerp. Wil je je klanten hierover informeren? Wij hebben hierover ook een bericht geplaats op finfin. 

 

Categorien: Cyberrisk coronavirus