VNO-NCW en MKB-NL uiten zorgen over oplaaiend coronavirus – blijf alert!

Nieuws
geplaatst op 28-7-2020  

VNO-NCW en MKB-NL hebben hun leden opgeroepen aandacht te blijven geven aan het naleven van de coronaregels. Tegelijkertijd vragen ze het kabinet om snel met een goed plan te komen om de opleving van het virus en een zogeheten tweede golf zoveel mogelijk te voorkomen. De werkgeversorganisaties doen dit omdat ze zich grote zorgen maken over (de gevolgen van) een tweede opleving van het coronavirus. 

Werknemers die terugkomen van vakanties. De herfst, die nu nog weliswaar ver weg lijkt, maar tot gevolg zal hebben dat mensen weer massaal van buiten naar binnen gaan, waar het virus zich makkelijker verspreidt. Het zijn stuk voor stuk scenario’s die ertoe kunnen leiden dat de overheid weer nieuwe, strenge maatregelen moet treffen. Maatregelen die de economie kunnen schaden en die de werkgeversorganisaties willen voorkomen. Ze hameren er daarom op aandacht te blijven vragen voor zaken als: 

  1. Naleven van de basisregels 
  2. Naleven van de sectorprotocollen. Het protocol voor onze sector vind je hier 
  3. Het belang van snel testen, bronnenonderzoek en quarantaine 
  4. Inwinnen van advies/informatieverschaffing over reizen naar risicogebieden 
  5. Hulp en ondersteuning bij vragen, bijvoorbeeld via het Coronaloket van de KvK

Het naleven van deze coronaregels is niet alleen van belang voor de samenleving, maar ook voor jou als ondernemer. Het is namelijk de enige manier om te voorkomen dat er nieuwe, vergaande maatregelen worden getroffen die jou en je klanten kunnen raken. Wil je meer weten over maatregelen, gevolgen, adviezen rondom het coronavirus? Bezoek dan ons coronaportaal.  

Categorien: coronavirus