We krijgen veel vragen binnen van leden en hun klanten over het coronavirus. Via deze pagina beantwoorden wij deze vragen.

Maatregelen en spelregels voor 1,5 meter afstand

Hoe implementeer je de 1,5 meter regels? De handreiking Financieel Advies geeft je een goede basis voor de naleving in jouw praktijk. In de handreiking worden spelregels beschreven voor de ondernemer, voor werknemers en voor klanten. Voor werknemers en klanten zijn ook leaflets vormgegeven gemaakt waarop de belangrijkste spelregels zijn samengevat.

Voor klanten vind je eventueel hier het protocol of de handreiking die voor hun branche geldt www.mijncoronaprotocol.nl

[!] UPDATE 22-01-21: Een handig overzicht van de meest recente coronaregels vind je in deze beeldsamenvatting

 

Vragen over verzekeringen en hypotheken

De bijzondere situatie waarin we als land op dit moment verkeren kan nieuwe vraagstukken opwerpen over verzekeren en financiën. Wij hebben met Verbond van Verzekeraars afgesproken deze vragen te verzamelen en met hun taskgroep corona te overleggen en beantwoorden. Je kunt je vragen mailen aan info@adfiz.nl.

 

Vragen over bedrijfsvoering

Voor ondernemersvragen hebben overheid, VNO-NCW, MKB Nederland en de Kamer van Koophandel een Ondernemersloket geopend. Het KvK Coronaloket is telefonisch te bereiken via tel. 0800 - 21 17 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Op de website: kvk.nl/coronaloket vindt u het antwoord op veelgestelde vragen.

   

Vragen over omgaan met klanten

Door de maatregelen om verspreiding van het virus te beperken is direct klantcontact lastiger. Hoe verwerk je de maatregelen en spelregels voor 1,5 meter afstand? We hebben de maatregelen vertaald in de "handreiking Financieel Advies". Daarbij kan advies op afstand in veel situaties bijdragen. Samen met ANVA hebben we een oplossing met Safebay (je hoeft hiervoor geen ANVA gebruiker te zijn). En we hebben regelmatig nieuwe corona-gerelateerde nieuwsberichten die je met klanten kunt delen of voor je eigen nieuwsbrieven kunt gebruiken.

   

Vragen over steunmaatregelen

De overheid heeft veel maatregelen genomen om ondernemers te helpen door deze moeilijke tijden heen te komen.

VNO-NCW en MKB Nederland hebben een Corona Calculator gemaakt waarmee bedrijven kunnen berekenen hoe corona steunmaatregelen je bedrijf helpen: www.coronacalculator.nl/

Hieronder vind je de belangrijkste informatieloketten.

   

 

Bereikbaarheid Adfiz

Meer informatie