We krijgen veel vragen binnen van leden en hun klanten over het coronavirus. Via deze pagina zullen wij deze vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

 

Adfiz Coronaloket

Voor vragen kun je ons altijd bereiken via info@adfiz.nl of 033-46 43 464

Vragen over verzekeringen

De bijzondere situatie waarin we als land op dit moment verkeren kan nieuwe vraagstukken opwerpen over verzekeren en financiën. Wij hebben met Verbond van Verzekeraars afgesproken deze vragen te verzamelen en met hun taskgroep corona te overleggen en beantwoorden. Je kunt je vragen mailen aan info@adfiz.nl.

    

Vragen over steunmaatregelen

De overheid heeft veel maatregelen genomen om ondernemers te helpen door deze moeilijke tijden heen te komen.

MKB Nederland heeft een Maatregelen wegwijzer gemaakt voor ondernemers die getroffen zijn door het coronavirus: download de pdf hier

 

Hieronder vind je de belangrijkste informatieloketten.

   

Vragen over bedrijfsvoering

Voor ondernemersvragen hebben overheid, VNO-NCW, MKB Nederland en de Kamer van Koophandel een Ondernemersloket geopend. Het KvK Coronaloket is telefonisch te bereiken via tel. 0800 - 21 17 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Let op: het is erg druk aan de telefoon waardoor wachttijden oplopen. Op de website: kvk.nl/coronaloket vindt u het antwoord op veelgestelde vragen.

   

Vragen over klantcommunicatie

Door de maatregelen om verspreiding van het virus te beperken is direct klantcontact lastiger. Werken op afstand biedt in veel situaties een oplossing. Samen met ANVA hebben we een oplossing door 2 maanden gratis Safebay voor iedereen open te stellen (je hoeft hiervoor geen ANVA gebruiker te zijn!). En we hebben regelmatig nieuwe corona-gerelateerde nieuwsberichten die je met klanten kunt delen of voor je eigen nieuwsbrieven kunt gebruiken.

   

Vragen over Adfiz

Meer informatie

Overige vragen

Meer informatie

Meer informatie

Wil je jezelf ook op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus? Houd dan ons extranet in de gaten of raadpleeg de volgende sites:
Algemeen: Website Rijksoverheid over corona 
Gezondheidsvragen: RIVM 
Verzekeringsvragen: Verbond van Verzekeraars 
Ondernemersvragen: MKB Nederland
Vragen over reizen naar buitenland: Ministerie van Buitenlandse Zaken