Uniform uitvraagformulier WGA-ERD geactualiseerd voor overstap per 1 juli 2020

Nieuws
geplaatst op 15-1-2020  

Met het ingaan van een nieuw kalenderjaar komt er ook weer een nieuw overstapmoment voor het WGA eigenrisicodragerschap in beeld. Het eerstvolgende overstapmoment is 1 juli 2020. Het uniform uitvraagformulier is hierop aangepast. Zorg ervoor dat je altijd het meest actuele formulier gebruikt.  

Je kunt de formulieren (NL en EN) hier downloaden .   

Sneller een offerte krijgen 
Graag wijzen we je nog een keer op de tips die we vorig jaar gaven om de aanvraag van offertes bij verzekeraars te versnellen: 

  1. Maak gebruik van het uniforme uitvraagformulier van Adfiz en pas deze niet zelf aan
  2. Maak voor elk loonheffingsnummer gebruik van een apart formulier 
  3. Vul het uniform uitvraagformulier volledig in 
  4. Stuur direct de andere benodigde gegevens mee 

Tot slot: op het uniforme uitvraagformulier staan aanwijzingen hoe je bepaalde velden moet invullen. Volg deze aanwijzingen nauwkeurig op. Dat zorgt er namelijk voor dat het formulier door de aanbieder juist en volledig digitaal kan worden ingelezen. 

Meldpunt Adfiz 
Lever jij het uniforme uitvraagformulier volledig en juist ingevuld aan en merk jij dat offertes desondanks toch nog lang op zich laten wachten? Meld het dan via het Meldpunt Adfiz. Wij zijn met aanbieders in gesprek over dit onderwerp en kunnen deze voorbeelden dan aankaarten. Uiteraard houden wij je via onze ledenberichten op de hoogte.  

Categorien: Zorg en inkomen