Uniform uitvraagformulier WGA ERD bijgewerkt voor overstapmoment 1 januari 2022

Nieuws
geplaatst op 24-6-2021  

Het uniforme uitvraagformulier WGA Eigenrisicodragerschap (ERD) is aangepast voor het uitstapmoment 1 januari 2022. Aangezien het vorige uitstapmoment inmiddels (bijna) is gepasseerd, betekent dit dat je vanaf nu enkel het nieuwe, geactualiseerde formulier nog kunt gebruiken voor offerteaanvragen bij verzekeraars. Het uiterste beslismoment voor het de overstap per 1 januari 2022 is vastgesteld op 1 oktober 2021.   

Je kunt de formulieren (NL en EN) hier downloaden .      

Sneller een offerte krijgen   
Graag wijzen we je nog een keer op de tips die we vorig jaar gaven om de aanvraag van offertes bij verzekeraars te versnellen:   

  1. Maak gebruik van het uniforme uitvraagformulier van Adfiz en pas deze niet zelf aan   
  2. Maak voor elk loonheffingsnummer gebruik van een apart formulier   
  3. Vul het uniform uitvraagformulier volledig in   
  4. Stuur direct de andere benodigde gegevens mee   
     

Tot slot: op het uniforme uitvraagformulier staan aanwijzingen hoe je bepaalde velden moet invullen. Volg deze aanwijzingen nauwkeurig op. Dat zorgt er namelijk voor dat het formulier door de aanbieder juist en volledig digitaal kan worden ingelezen.   

Meldpunt Adfiz 
Lever jij het uniforme uitvraagformulier volledig en juist ingevuld aan en merk jij dat offertes desondanks toch nog lang op zich laten wachten? Meld het dan via het Meldpunt Adfiz. Wij zijn met aanbieders in gesprek over dit onderwerp en kunnen deze voorbeelden dan aankaarten. Uiteraard houden wij je via onze ledenberichten op de hoogte.  

Categorien: Zorg en inkomen