Nieuw: Basisscan Cyberweerbaarheid

Nieuws
geplaatst op 28-10-2019  

Cybersecurity heeft al lange tijd onze volle aandacht. We organiseren (regio)bijeenkomsten rondom dit onderwerp, schrijven erover in de vakpers en de eigen media en bieden tal van ledenvoordelen op het gebied van cybersecurity. Onze inspanningen op dit vlak worden ook gezien door diverse (overheids)partijen die zich met cybersecurity bezighouden. We worden dan ook steeds vaker gevraagd nieuwe cyberinitiatieven onder jullie aandacht te brengen. 

Zo boden we je onlangs al de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een MKB phishing test, een initiatief van het ministerie van Economische zaken en Klimaat (EZK) en enkele andere partners. Het Digital Trust Center (DTC) – het onderdeel van het ministerie van EZK dat ondernemers helpt met cyberweerbaarheid – heeft ons nu gevraagd alvast aandacht te schenken aan de Basisscan Cyberweerbaarheid. Deze scan, die pas in november landelijk wordt gelanceerd, geeft je de mogelijkheid om in 5 minuten inzicht te krijgen in de cyberweerbaarheid van je onderneming aan de hand van 5 basisprincipes:  

  • Inventariseer kwetsbaarheden 
  • Kies veilige instellingen 
  • Voer updates uit 
  • Beperk toegang 
  • Voorkom virussen en andere malware 

Rapportage 
Na het invullen van de scan ontvang je een rapportage, waarin per basisprincipe wordt weergegeven in hoeverre je de basis op orde hebt. Mocht dit niet het geval zijn, dan ontvang je advies hoe je er zelf mee aan de slag kunt.   

>> naar de Basisscan Cyberweerbaarheid 

Bezoek ook ons vernieuwde kennisdossier Cyber.  

Categorien: Cyberrisk