Minister wil coronaplannen voor anderhalvemetereconomie

Nieuws
geplaatst op 16-4-2020  

Alle sectoren in Nederland moeten een plan opstellen voor de anderhalvemetereconomie. Dit zei minister Wiebes woensdag voor het begin van het ministeriële crisisberaad in Den Haag over de bestrijding van het coronavirus. De basis voor zo’n plan voor onze branche deelden we vorige week al met je. We blijven dit plan aanscherpen, samen met leden en met andere brancheverenigingen die samenwerken binnen MKB Nederland. 

Het coronaplan voor onze branche geeft je een goede basis om de anderhalvemetereconomie in jouw praktijk in te voeren. In het protocol worden regels beschreven voor de ondernemer, voor werknemers en voor klanten. Protocollen moeten aan een aantal eisen voldoen. In een goed plan staan zaken die te maken hebben met afstand houden, hygiëne, beschermingsmaatregelen en gedragsbeïnvloeding van klanten en leveranciers. Ons protocol is gebaseerd op het basisprotocol zakelijke dienstverlening dat VNO-NCW en MKB Nederland hebben gemaakt en dat al was goedgekeurd door RIVM.  

We hebben enkele bepalingen toegevoegd specifiek voor onze branche (over advies op afstand en klant/locatiebezoek). Het plan wordt ook besproken binnen MKB Nederland. Uiteraard kan het plan door nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom het coronavirus aangepast worden. Kom jij zaken tegen die jij in het kader van de anderhalvemetereconomie anders of aanvullend hebt geregeld, deel dat dan met ons via info@adfiz.nl. Zo blijven we samen het plan aanscherpen

Categorien: coronavirus