Meerwaarde in advies over particuliere schade | Expertsessie  Particulier Platform 3 april

Nieuws
geplaatst op 21-3-2019  

Het geven van advies en in contact staan met klanten is sinds mensenheugenis aan verandering onderhevig. Waar de adviseur 20 jaar geleden nog met het tarievenboek unieke informatie had, is alle informatie nu ook voor je klanten makkelijk te vinden. Hoe blijf je als adviseur in deze dynamiek het verschil maken en hoe staaf je jouw advies?  

Rolls ziet dat in de productvergelijkingen met haar software de hoogte van de premie vaak vrijwel alle aandacht krijgt. Zo’n benchmark op prijs is dan ook vrij snel te maken, maar in de visie van Rolls niet uniek en het biedt op lange termijn geen meerwaarde. Dat werpt de vraag op hoe je in de zeer concurrerende particuliere schademarkt rendabel meer waarde in advies biedt. Volgens Rolls liggen hier volop kansen. 

Lars van der Veen en Laurens Schoonhoven tonen dat je met vergelijkingstools jouw advies niet alleen kunt staven op basis van feiten in polisvoorwaarden, afhandeling, etc, maar ook snel de beschikking hebt over informatie van verschillende producten, aanbieders en wft. Met aansprekende voorbeelden over de verschillen in bijvoorbeeld de uitkering bij het totaalverlies van een autode premiestijging door terugval in euros of eigen risico’s en schadesturing laten ze zien hoe polisvoorwaarden voor klanten opeens heel relevant en aansprekend kunnen worden.  

  • Laurens Schoonhoven, commercieel manager Rolls; is sinds 2012 commercieel betrokken bij Rolls. Hij deed dat in eerste instantie als interimmanager en kreeg als opdracht om de rol van Rolls in de branche te onderzoeken en gedeeltelijk te (her) positioneren. Laurens is commercieel verantwoordelijk en houdt zich voornamelijk bezig met het ontginnen van nieuwe diensten voor Rolls bij serviceproviders/volmachten, vergelijkers en verzekeraars en overige marktpartijen. Hij gaat graag met u in gesprek over de zin en onzin van vergelijken en heeft daar een duidelijke mening over. 
     
  • Lars van der Veen, accountmanager Rolls; is al ruim zes jaar het gezicht van Rolls Software in intermediar land en kan aan de hand van voorbeelden laten zien wat ergelijken zowel bij acquisitie als behoud en beheer voor u kan betekenen. Lars was in het verleden verzekeringsadviseur bij o.a. VGZ en Mandema en Partners. Door zijn verleden als adviseur en huidige werkzaamheden kan hij deze ervaringen op een heldere en praktische manier bij elkaar brengen. 

Expertsessies  
Meerwaarde in advies over particuliere schade is de derde expertsessie waaruit je kunt kiezen bij deelname aan het Particulier Platform. Lees ook over de andere sessies 

Aflossingsvrije klant in beweging? Met toegepaste psychologie! 
Crowdsurance als vulling op AOV 

Meld je aan  
Ben je actief op de particulier markt, dan is het Particulier Platform hét platform voor jou. Elkaar ontmoeten en kennis delen zijn de belangrijkste doelen. Het komende Particulier Platform vindt plaats op woensdag 3 april 2019. Lees meer of meld je direct aan >   
 
Particulier Platform  
Het Particulier Platform staat dit jaar in het teken van het thema ‘Je adviseur, je beste verzekering’, met sprekers Paul Stamsnijder (Reputatiegroep), Jeroen Oversteegen (Nationale Hypotheekbond) en Dick Vos (Adfiz bestuur en Veldhuis Advies).  

Daarna vinden 3 expertsessies plaats op het gebied van Schade (meerwaarde in advies, door Rolls), Hypotheken (klant in beweging, door Guideology) en Inkomen (alternatief voor AOV, door Sharepeople Crowdsurance). Tijdens ontvangst en diner is er een Kennismarkt. Hier vind je informatie van Helder Beheer, Closure en Hypotheekbond.  

Het Particulier Platform 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door Allianz en Klaverblad.