Crowdsurance als aanvulling op AOV - Expertsessie Particulier Platform 3 april

Nieuws
geplaatst op 20-3-2019  

"Kleine risico's kun je beter zelf opvangen en grotere risico's, die je niet zelf kan dragen, daar kun je je beter voor verzekeren." Dit is vaak het algemene advies van de risicoadviseur. Tot nu toe. Want er komen de laatste tijd nieuwe vormen op om risico's onderling op te vangen. Eén van die nieuwe vormen is crowdsurance. 

SharePeople Crowdsurance laat inmiddels meer dan 1000 ondernemers en zzp'ers onderling het risico op arbeidsongeschiktheid opvangen. Daarbij is het uitgangspunt dat de schadeuitkering en (premie)betalingen exact gelijk aan elkaar zijn. Een garantie op schadeuitkering is er niet en (mede) daarom is het geen verzekering of broodfonds. 

Cosmas Blaauw gaat in op de rol die deze manier van risico’s delen speelt om onverzekerden een oplossing te bieden. Ook vergelijkt hij de opkomst van crowdsurance en 'sociale' p2p-verzekeringsvormen met de onderlinge 'mutuals' uit de 18e eeuw.

Cosmas Blaauw is sociaal ondernemer en oprichter van SharePeople. Eigenlijk zocht hij een manier om zelfstandig ondernemers beter te laten ondernemen en kwam uit bij crowdsurance. "Als ik een achtergrond in verzekeren had gehad, hadden we SharePeople nooit kunnen verzinnen." 

Expertsessies
Crowdsurance
 is de tweede expertsessie waaruit je kunt kiezen bij deelname aan het Particulier Platform. Morgen informeren we je over de derde keuzemogelijkheid! Lees ook over de eerste sessie: Aflossingsvrije klant in beweging? Met toegepaste psychologie!

Meld je aan 
Ben je actief op de particulier markt, dan is het Particulier Platform hét platform voor jou. Elkaar ontmoeten en kennis delen zijn de belangrijkste doelen. Het komende Particulier Platform vindt plaats op woensdag 3 april 2019. Lees meer of meld je direct aan >  
 
Particulier Platform 
Het Particulier Platform staat dit jaar in het teken van het thema ‘Je adviseur, je beste verzekering’, met sprekers Paul Stamsnijder (Reputatiegroep), Jeroen Oversteegen (Nationale Hypotheekbond) en Dick Vos (Adfiz bestuur en Veldhuis Advies). 

Daarna vinden 3 expertsessies plaats op het gebied van Schade (meerwaarde in advies, door Rolls), Hypotheken (klant in beweging, door Guideology) en Inkomen (alternatief voor AOV, door Sharepeople Crowdsurance). Tijdens ontvangst en diner is er een Kennismarkt. Hier vind je informatie van Helder Beheer, Closure en Hypotheekbond. 

Het Particulier Platform 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door Allianz en Klaverblad.