Loket NOW4 geopend voor periode juli, augustus, september

Nieuws
geplaatst op 29-7-2021  

Gisteren meldden we al dat de TOZO-regeling per juli verlengd is. Ook de NOW-regeling is verlengd. Sinds 26 juli kunnen werkgevers met personeel die geraakt worden door de coronacrisis een aanvraag indienen voor een vergoeding van (een deel van) de loonkosten. De NOW4 ziet op de periode juli tot en met september. 

De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van de coronacrisis kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20%). Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Na afloop moeten werkgevers bij het UWV een vaststelling van het definitieve subsidiebedrag aanvragen. 

Verschil NOW4 t.o.v. NOW3 
De NOW4 lijkt in grote lijnen op de NOW3-regeling. De grootste verandering is dat het maximaal op te geven omzetverlies begrensd is op 80% in plaats van 100%. Dit is zo omdat volgens de overheid niet meer te verwachten is dat de coronacrisis nog een volledig omzetverlies tot gevolg heeft. Dat betekent dat je maximaal 68% van de loonkosten vergoed kunt krijgen (tegen 85% bij NOW3). Daarnaast geldt als loonsomdatum februari 2021. 

Corona calculator  
Naast de NOW zijn een ook een aantal andere steunmaatregelen in het leven geroepen of verlengd. Via de coronacalculator zie je na het invoeren van de bedrijfsnaam of kvk-nummer van het bedrijf van je klant of jouw eigen onderneming in één oogopslag welke regelingen mogelijk van toepassing zijn. Het gebruik van deze tool van VNO-NCW en MKB-Nederland is kosteloos. 

Meer weten over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor NOW4? Kijk dan hier. Bezoek ook ons coronaportaal voor branche informatie over het coronavirus. 

Categorien: coronavirus