Hoe gaan financieel adviseurs om met duurzaamheid?

Hoe gaan financieel adviseurs om met duurzaamheid?

In 2022 heeft Adfiz samen met de HAN University of Applied Science onderzoek gedaan naar de potentie van duurzaam financieel advies. Met de uitkomsten is de commissie Duurzame Ontwikkeling in 2022 aan de slag gegaan, waarna begin dit jaar het Adfiz Werkprogramma Duurzame Ontwikkeling gepresenteerd is. Een belangrijke vraag van adviseurs was: waar zijn mijn collega’s mee bezig en hoe doen ze dat?   

Gevraagd naar de eigen duurzaamheid in privéleven, bedrijfsvoering, personeelsbeleid en advies, geeft voor ieder gebied 7 op de 10 adviseurs aan (in enige mate) duurzaam te zijn, waarbij niet geldt dat iedere adviseur op alle vier die gebieden al duurzaam is. Iets minder dan de helft gaat zo ver dat hij zichzelf een voorbeeld voor zijn omgeving noemt. Maar wat betekent dit in de praktijk? De uitkomsten van een recente 0-meting geven hier inzicht in. 

De komende tijd zullen we meerdere best practices over al deze onderwerpen verzamelen en met jullie delen. Om te beginnen op 20 september tijdens het Adfiz Najaarsevent (meld je hier aan). Tijdens de expertsessie Financieel fit zal Janna Schenk (directeur Financiële Planning bij Ecclesia) samen met klant (NN Group) uit de doeken doen hoe zij financieel fit gesprekken aanpakken, welke kansen er voor jou als adviseur liggen en hoe je die kunt invullen. 

Meer weten over hoe jij als adviseur kunt bijdragen aan een verduurzamende wereld en hoe wij je daarbij ondersteunen? Bezoek dan ons kennisportaal Duurzame Ontwikkeling.