Faillissement Conservatrix: stand van zaken

Faillissement Conservatrix: stand van zaken

Het lijkt erop dat de afhandeling van het faillissement van Conservatrix eindelijk richting een afronding gaat. In het laatste bericht van de curatoren wordt de verwachting uitgesproken dat de feitelijke overdracht van de verzekeringsportefeuille van Conservatrix aan Waard Leven N.V. per 1 januari 2023 plaats kan vinden. Polishouders ontvangen daar waarschijnlijk in december bericht over. Formeel zal een dochter van Waard Leven, Phoenix, de portefeuille overnemen. Na de overname zal Phoenix met De Waard fuseren.  

De curatoren schrijven dat het negatieve vermogen van Conservatrix zal leiden tot een korting van 10% op de rechten van polishouders. Door de constructie waarbij Phoenix de portefeuille overneemt en vervolgens fuseert met Waard Leven zou een extra korting van 2% worden voorkomen, aldus de curatoren. 

Verder hebben de curatoren nogmaals aangegeven dat, indien dat van toepassing was op een polis, gegarandeerd kapitaal en het recht op winstdeling voor de toekomst komen te vervallen. Dit was ook al eerder bekend gemaakt. Op de site hebben de curatoren een voorbeeld opgenomen ter verduidelijking. 

Het is te hopen dat het faillissement van Conservatrix inderdaad binnen afzienbare tijd afgerond kan worden met zo min mogelijk schade voor alle betrokkenen. De onzekere situatie duurt inmiddels al erg lang. Hopelijk kunnen we in januari 2023 definitief een punt zetten achter onze berichtenserie over Conservatrix.