Lees hier ons meest recente nieuws

Adfiz nieuws

Duurzame ontwikkeling is één van de grote uitdagingen waar Nederland voor staat. Financieel adviseurs kunnen hierin een grote bijdrage leveren door het onderdeel te maken van bijvoorbeeld vermogensadvies, woonadvies, MKB-advies en financiële fitheid en door duurzame financiële producten expliciet in het advies te betrekken. Bovendien hebben financieel adviseurs de persoonlijke relatie en het vertr ...
28 mei 2024
Per 1 juli 2024 geldt de verplichte actieve provisietransparantie bij nieuwe schadeverzekeringen voor particulieren. Om je te helpen bij de implementatie daarvan in je bedrijfsvoering organiseerden we in april en mei een roadshow Actieve provisietransparantie. Op 6 locaties in het land organiseerden we sessies waar we uitlegden hoe met de nieuwe regels om te gaan en welke kansen deze je bieden. Oo ...
27 mei 2024
Jaarlijks gaan honderden miljoenen digitale berichten en documenten van verzekeraars en serviceproviders naar adviseurs. Zolang die berichten geautomatiseerd kunnen worden verwerkt in de administratiesoftware is er niets aan de hand, maar als er fouten in de berichten zitten dan zorgt dat bij adviseurs voor tijdrovende handmatige handelingen. Die fouten kunnen en moeten worden opgelost en dat kan ...
27 mei 2024
Medio mei waren we vertegenwoordigd bij een rondetafelgesprek over relatiebeëindiging en de vaak negatieve financiële gevolgen hiervan voor met name vrouwen. De bijeenkomst was georganiseerd door De Scheidingsdeskundige en WOMEN inc. en werd gehouden bij DFO in Hoevelaken.
23 mei 2024
ABN AMRO heeft onderzoek gedaan naar het cyber dreigingslandschap voor organisaties en MKB-bedrijven. De uitkomsten van dit onderzoek tonen aan dat de methoden die cybercriminelen gebruiken zich razendsnel ontwikkelen en steeds verfijnder worden. Kunstmatige intelligentie speelt daarbij een steeds grotere rol.
23 mei 2024
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) rapporteert periodiek over de stand van zaken met betrekking tot sociaal-medisch beoordelen. In deze voortgangsbrief wordt ondermeer beschreven wat de stand van zaken is met betrekking tot de WIA-beoordelingen.
22 mei 2024
House of Risks (Barbon) uit Amsterdam heeft een aanvraag voor het lidmaatschap ingediend. Als er geen bezwaar uit de ledenkring komt wordt dit kantoor binnenkort definitief als lid ingeschreven.
22 mei 2024
De PensioenWegwijzer is de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan initiatieven die mensen helpen om inzicht te krijgen in hun pensioen en hen aanzet tot actie wanneer dat nodig is. Organisaties kunnen een initiatief inzenden dat mensen stimuleert om beter na te denken over hun financiële toekomst.
21 mei 2024
Naar aanleiding van vragen die de AFM heeft gehad over de regelgeving inzake actieve transparantie heeft de toezichthouder een document gepubliceerd waarin duiding wordt gegeven hoe daar in de praktijk mee om te gaan.
21 mei 2024
De Adfiz roadshows over provisietransparantie zijn drukbezocht. Ruim 600 adviseurs bezochten de informatiebijeenkomsten, en die hadden niet alleen veel vragen, maar gaven ook een goed beeld van de grote variatie in ideeën en zienswijzen hoe verschillende advieskantoren de transparantie-eisen in hun onderneming gaan implementeren. De vrijheid om transparantie optimaal in te kunnen passen in je best ...
16 mei 2024