Lees hier ons meest recente nieuws

Adfiz nieuws

De Zorgverzekeringswet kent de mogelijkheid voor verzekerden om jaarlijks over te stappen. Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november de premiestelling voor het daaropvolgende jaar bekend maken. Als iemand wil overstappen, moet hij of zij vervolgens vóór 1 januari de zorgverzekering bij de oude zorgverzekeraar (laten) opzeggen. Die persoon heeft dan tot 1 februari de tijd om zich per 1 januari ...
2 februari 2023
We heten Leefvrij Risk B.V. uit Venray van harte welkom als nieuw lid van de branchevereniging. Leefvrij Risk is opgericht in 2014 en wordt lid van de regio Limburg/Midden Oost Brabant.
2 februari 2023
In de Staatscourant is de ‘Aanwijzing massaal bezwaar plus over kalenderjaren 2017 tot en met 2020’ gepubliceerd. Deze aanwijzing lijkt vooral door het ministerie van Financiën opgesteld om te voorkomen dat de Belastingdienst overstelpt wordt met bezwaarschriften en procedures.
1 februari 2023
We heten Hofstra Rooks assurantiën en adviesbureau uit Donkerbroek van harte welkom als nieuw lid van de branchevereniging. Hofstra Rooks assurantiën en adviesbureau is opgericht in 1950 en wordt lid van de regio Fryslân.
1 februari 2023
De Watersnoodramp van 1953 (exact 70 jaar geleden)joer, de overstromingen in Limburg van 2,5 jaar geleden; wateroverlast en overstromingen zijn de realiteit in Nederland. En als we klimaatexperts mogen geloven zal dat zo blijven. Welke lessen we daarvan kunnen leren en welke preventiemaatregelen we kunnen treffen is onderwerp van een webinar dat het Verbond morgen organiseert.
31 januari 2023
Eind november 2022 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan over de toegang tot het UBO-register. Volgens die uitspraak moet voorkomen worden dat de beoogde transparantie van een UBO-register leidt tot misbruik, bijvoorbeeld doordat criminelen simpel achter NAW-gegevens kunnen komen. Alleen personen en organisaties die een legitiem belang hebben moeten de informatie uit het UBO-reg ...
31 januari 2023
Onderdeel van de verplichte zorgverzekering is een eigen risico van €385 per verzekerde vanaf 18 jaar per kalenderjaar. Dit verplichte eigen risico is op vrijwillige basis nog te verhogen met maximaal €500 per jaar. Per 2025 wordt het eigen risico 'slimmer vormgegeven'.
30 januari 2023
We heten Firmo Risico Adviseurs B.V. uit Groningen van harte welkom als nieuw lid van de branchevereniging. Firmo Risico Adviseurs is opgericht in 2004 en wordt lid van de regio Groningen/Drenthe.
30 januari 2023
Het kabinet wil het toezicht op algoritmes goed regelen. Daarom is het toezicht daarop begin dit jaar als een nieuwe activiteit ingericht bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Doel is dat algoritmes moeten worden gecontroleerd op transparantie over het gebruik en het voorkomen van discriminatie en willekeur. Toezicht moet er zijn vooraf, tijdens en na het gebruik van AI en algoritmen.
26 januari 2023
We heten Welkom PensioenBureau Midden Nederland uit Barneveld van harte welkom als nieuw lid van de branchevereniging. PensioenBureau Midden Nederland is opgericht in 2011 en wordt lid van de regio Gelderland/Overijssel.
26 januari 2023