Lees hier ons meest recente nieuws

Adfiz nieuws

Vektis, het business intelligence centrum voor data rondom zorg en zorgverzekeringen, publiceert jaarlijks de Zorgthermometer. Dit document bevat allerlei cijfers en trends rondom zorgverzekeringen en de keuzes van zorgverzekerden. Er staan interessante feiten en cijfers in die ook gebruikt kunnen worden in de adviespraktijk rondom zorgverzekeringen.
8 juni 2023
De omvang van het verzekeringspakket van de Zorgverzekeringswet wordt door de overheid vastgesteld. Meestal worden de wijzigingen in mei of juni bekend gemaakt door middel van de publicatie van het concept Besluit zorgverzekering. Het conceptbesluit wordt dan voorgehangen in de Tweede Kamer en aan de Raad van State voorgelegd. Per 2024 zijn er twee voorgenomen wijzigingen in het pakket van de basi ...
7 juni 2023
Iedere maand zijn er bijzondere, belangrijke of feestelijke gebeurtenissen binnen Adfiz. Bijvoorbeeld een lustrumjaar lidmaatschap of bedrijf, fusies en overnames en toetreding van nieuwe leden. Deze maand feliciteren we onderstaande kantoren met hun lustrumjaar lidmaatschap of jubileum oprichting.
7 juni 2023
‘Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet, maar omdat wij niet durven zijn de dingen moeilijk', dat zei de Romeins filosoof, staatsman en stoïcijn Seneca. En dat is exact wat de crux is als we het hebben over maatwerk bij hypotheken. De enige reden waarom het voor jongeren, ouderen, duurhuurders et cetera moeilijk – zo niet onmogelijk – is om een huis te kopen en zo vermogen op te bouwe ...
6 juni 2023
Een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is een goed middel waarmee werkgevers de arbeidsrisico’s in het bedrijf in kaart kan brengen. Door een RI&E uit te voeren en vervolgens maatregelen te nemen, kan een werkgever risico’s waaraan werknemers worden blootgesteld verkleinen of zelfs wegnemen. Van 12 tot en met 16 juni wordt er tijdens de Week van de RI&E landelijk aandacht besteed aan de RI& ...
6 juni 2023
We heten Montae & Partners Groep uit Rijswijk van harte welkom als nieuw lid van de branchevereniging. Montae & Partners Groep wordt lid van de regio Zuid-Holland/Utrecht.
6 juni 2023
Op 12 juni organiseert Adfiz in samenwerking met de Noordelijke Hogeschool Stenden (Leeuwarden) een webinar over duale hbo-leertrajecten.
2 juni 2023
Met de voorstellen in het kader van de Retail Investment Strategy (RIS) wil de Europese Commissie bewerkstellingen dat meer retailbeleggers gaan investeren in plaats van hun geld te laten staan op laagrenderende spaarrekeningen. De Commissie signaleert meerdere knelpunten voor retailbeleggers om te beleggen en wil die knelpunten met een set aan maatregelen wegnemen.
1 juni 2023
We heten Hillebrand Verzekeringen en Hypotheken uit Zierikzee van harte welkom als nieuw lid van de branchevereniging. Hillebrand Verzekeringen en Hypotheken wordt lid van de regio West Brabant/Zeeland.
1 juni 2023
Gisteravond heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Wetsvoorstel toekomst pensioenen. De ingangsdatum is 1 juli 2023.
31 mei 2023