Verantwoordingsmodel om zorginhoudelijke afspraken vast te leggen

Nieuws
geplaatst op 31-7-2019  

In ons ledenbericht van gisteren (over de maximering van de collectiviteitskorting op basisverzekeringen) kondigden we al aan dat het van belang is dat we als sector genoeg bewijsvoering verzamelen om te laten zien dat er op dit moment al een flink aantal zorginhoudelijke afspraken lopen én dat zorgverzekeraars en adviseurs intensief samenwerken om het aantal zorginhoudelijke afspraken verder te vergroten. Ook schreven we je daarbij te gaan ondersteunen. Zeer binnenkort komen we dan ook met een verantwoordingsmodel zorginhoudelijke afspraken waarin je zelf zeer eenvoudig de gemaakte zorginhoudelijke afspraken en de bijbehorende effecten kunt vastleggen.  

Wat kun je zelf doen?    
In aanloop naar de voorstellen van zorgverzekeraars in het najaar kun je nu al een aantal dingen doen.  

  1. Breng allereerst in kaart welke collectiviteiten je nu in je portefeuille hebt waar nog geen zorginhoudelijke afspraken zijn gemaakt.  
  2. Maak hierbij de overweging of het zinvol is om alsnog met de contractant (vaak de werkgever) en de zorgverzekeraar afspraken te maken. Als handvat kun je hiervoor onze Gedragscode Zorgcollectiviteiten en de bijbehorende Dienstenwijzer gebruiken.  
  3. Mochten er collectiviteiten in je portefeuille zitten met weinig of geen zorginhoudelijke afspraken waar je mee aan de slag wilt, neem dan contact op met de betreffende zorgverzekeraar. Het afgelopen jaar is het aanbod aan zorginhoudelijke afspraken bij de meeste zorgverzekeraars namelijk sterk gegroeid. Het kan ook zijn dat zorgverzekeraars zelf met je contact opnemen om over gezamenlijke klanten in gesprek te gaan.  

Ons advies is de handschoen op te pakken. Zo laten we als sector nog beter zien dat relevante zorginhoudelijke afspraken de collectiviteitskorting meer dan waard zijn. Om je hierbij te helpen komt Adfiz dus binnenkort met een verantwoordingsmodel zorginhoudelijke afspraken. Meer hierover binnenkort via de Adfiz Info. 

Categorien: Zorg en inkomen