Samenwerken met Stichting Pensioenregister aan aandacht voor pensioen – deel 2

Nieuws
geplaatst op 20-6-2019  

Na de animatie over verevening heeft Stichting Pensioenregister nu een nieuwe factsheet gemaakt voor ZZP’ers. Met de factsheet kunt je ZZP’ers laagdrempelig en gericht op hun pensioen en mijnpensioenoverzicht.nl wijzen. 

De tools die Stichting Pensioenregister (SPR) ontwikkelt zijn onderdeel van hun acties om consumenten in beweging te krijgen voor hun pensioen. Stichting Pensioenregister wil dat meer mensen mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken zodat zij beter geïnformeerd zijn over de eigen situatie en beter kunnen inschatten of ze in actie moeten komen.

Uit de verkenning die wij vorig jaar met hen maakten kwamen kansen naar voren voor de stichting om ondersteunende communicatie te ontwikkelen voor adviseurs. Adviseurs verwijzen uiteraard al naar het pensioenoverzicht, maar vaak pas nadat iemand al met zijn pensioen bezig is. Daarom zijn nu communicatiemiddelen ontwikkeld die je kunt gebruiken richting klanten, op de website of in social media voordat een gesprek over pensioen gestart is. De eerste doelgroepen zijn scheidende partners en ZZP’ers. 

Factsheet: ZZP en Pensioen

In de factsheet wordt kort uitgelegd waaruit pensioen bestaat, hoe je kunt bijsparen, wat andere ZZP’ers doen. Met een vereenvoudigd stappenplan wordt de ZZP’er aangemoedigd te checken wat hij al heeft en met een adviseur een plan te maken voor een goed pensioen.

Animatie: verevening

Eerder is een animatie ontwikkeld over het belang van tijdige verdeling van het pensioen bij scheiden. Deze animatie en redactionele teksten vind je hier