Pensioen3daagse van start

Pensioen3daagse van start

Vandaag start de Pensioen3daagse. Gedurende drie dagen (tot en met 5 november) kunnen geïnteresseerde consumenten bij deelnemende organisaties terecht met vragen over hun pensioen. De Pensioen3daagse is een initiatief van onze partner Wijzer in Geldzaken (onderdeel van het Ministerie van Financiën) om het pensioenbewustzijn te vergroten.  

Onze bijdrage bestaat uit:  

  • Consumenten kunnen tijdens de Pensioen3daagse bij één van onze leden binnenlopen voor een kennismakings-/oriëntatiegesprek. Via een tool op de site van de Pensioen3daagse zoeken ze snel en makkelijk een adviseur bij hen in de buurt en dienen ze een verzoek in voor een oriëntatiegesprek dat zicht op hun pensioen biedt.   
  • Ook dit jaar kunnen consumenten hun pensioenvragen weer via de site van de Pensioen3daagse aan onze leden kunnen stellen. Hiervoor heeft onze vragenwidget een Wijzer in Geldzaken jas gekregen.  
  • Consumenten kunnen hun vragen ookk stellen na het voltooien van de ‘Pensioentool’ van Wijzer in Geldzaken. Deze wordt ieder jaar minstens 80.000 keer ingevuld. Beantwoord deze 3 dagen dus ook consumentenvragen via ons klantenplatform Finfin van Adfiz.   
  • Consumenten kunnen hun vragen voorleggen aan de pensioenexperts die de pensioenhelpdesk bij de Telegraaf bemensen. Aan deze pensioenhelpdesk werken ook dit jaar weer enkele Adfiz leden mee.  
  • Tot slot faciliteren we donderdag 5 november ook een webinar Pensioenadvies van een adviseur. Hoe werkt dat? Dit webinar wordt gegeven door Harry Stomphorst van Veldhuis Advies. Benieuwd daarnaar? Aanmelden kan via de site van de Pensioen3daagse. 

Net zoals in voorgaande jaren hebben we alle leden eerder opgeroepen om zich aan te melden voor de Pensioen3daagse en de deuren te openen voor consumenten. Heb je dat nog niet gedaan? Het kan alsnog via deze link