Online fraude verdrievoudigd

Online fraude verdrievoudigd

Online fraude (via email, sms, instant messaging apps etc) neemt de laatste jaren sterk toe. Ten opzichte van 2019 zijn vorig jaar bij de politie drie keer zo veel meldingen binnengekomen van online oplichting en fraude. Om consumenten en bedrijven bewuster te maken van de gevaren van online fraude is onze samenwerkingspartner Digital Trust Center (DTC) een campagne gestart. 

Online fraude gericht op bedrijven komt in verschillende gedaanten voor: van ceo-fraude tot helpdeskfraude en van social-engineering tot domeinnaamfraude. Voor ondernemers is het daarom belangrijk op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken die fraudeurs toepassen. Wil jij je kennis over online fraude testen? DTC heeft een online fraude quiz ontwikkelt om kennis en bewustzijn bij ondernemers te vergroten. 

Wil je zelf aan de slag met het weerbaarder maken van je onderneming (of die van je klant) bezoek dan vooral ook ons kennisportaal Cyberrisico's. Je vindt daar diverse tools, zoals cyberscans, checklists, modelbrieven en andere hulpmiddelen om aan de slag te gaan met cyberrisico's en zo veiliger te ondernemen.