Nieuwe versie uniform uitvraagformulier WGA ERD vanaf nu beschikbaar

Nieuwe versie uniform uitvraagformulier WGA ERD vanaf nu beschikbaar

Inmiddels bestaat het uniform uitvraagformulier WGA ERD ruim zes jaar. Tweemaal per jaar wordt dit formulier bijgewerkt, zodat alle jaartallen weer kloppen. In 2017 heeft de laatste grootschalige wijziging plaatsgevonden in verband met de invoering van de AVG. Om het formulier nog beter te laten aansluiten bij wensen vanuit de markt heeft er de afgelopen maanden een evaluatie met adviseurs en inkomensverzekeraars plaatsgevonden. Dit heeft geresulteerd in een vereenvoudiging van het uniform uitvraagformulier. Zo wordt waar het kan een aantal keuzemogelijkheden geboden in plaats van een open invulveld. Ook is per tabblad nog duidelijker aangegeven hoe je de velden moet invullen.  

Je kunt de formulieren (NL en EN) hier downloaden.       

Sneller een offerte krijgen    
Graag wijzen we je nog een keer op de tips om de aanvraag van offertes bij verzekeraars te versnellen:    

  1. Maak gebruik van het uniforme uitvraagformulier van Adfiz en pas deze niet zelf aan    
  1. Maak voor elk loonheffingsnummer gebruik van een apart formulier    
  1. Vul het uniform uitvraagformulier volledig in    
  1. Stuur direct de andere benodigde gegevens mee    

Het uniforme uitvraagformulier WGA ERD is aangepast voor het uitstapmoment 1 januari 2023. Aangezien het vorige uitstapmoment inmiddels (bijna) is gepasseerd, betekent dit dat je vanaf nu enkel het nieuwe, geactualiseerde formulier nog kunt gebruiken voor offerteaanvragen bij verzekeraars. Het uiterste beslismoment voor het de overstap per 1 januari 2023 is vastgesteld op 1 oktober 2022.    

Heb je vragen over het uniform uitvraagformulier? Of verbetersuggesties voor de volgende versie? Laat het weten via info@adfiz.nl