Houd uniform uitvraagformulier WGA ERD uniform

Nieuws
geplaatst op 1-8-2019  

Het uniform uitvraagformulier WGA ERD is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de marktstandaard. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat veel inkomensverzekeraars het offertetraject hebben geautomatiseerd. Oftewel: het uniforme uitvraagformulier wordt digitaal ingelezen. Het is daarom van belang dat er bij het opvragen van een offerte wordt vastgehouden aan het originele WGA ERD uitvraagformulier. Aanpassingen kunnen namelijk niet automatisch worden ingelezen en werken daardoor vertragend.  

Wij ontvangen signalen uit de markt dat sommige adviseurs het formulier wel aanpassen. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat een verzekeraar waarbij een offerte wordt opgevraagd meer informatie wil dan nu op het formulier staat. Dit zorgt echter voor vastlopende processen. Daarom onze oproep: 

  1. Gebruik het originele WGA ERD uitvraagformulier 
  2. Pas het formulier niet aan 
  3. Meld het ons als een verzekeraar meer info opvraagt dan waarin het huidige WGA ERD uitvraagformulier voorziet. Met deze informatie kunnen wij beoordelen of we met deze verzekeraar hierover in gesprek willen gaan of het formulier moeten uitbreiden. Je melding kun je doen via info@adfiz.nl 

Het meest actuele WGA ERD uitvraagformulier is voor de gehele markt hier te downloaden.

Categorien: Zorg en inkomen