Holland Solar presenteert Gedragscode zon op grote daken

Holland Solar presenteert Gedragscode zon op grote daken

Holland Solar, de brancheorganisatie van de Nederlandse zonne-energiesector, heeft gisteren de Gedragscode zon op grote daken gepresenteerd. Deze is mede door ons en andere belanghebbende partijen ontwikkeld en wij zijn ook een van de ondersteuners van de code. De gedragscode geeft duidelijkheid over de aanleg van een goed en veilig zonnestroomsysteem. 

>> naar het persbericht

Met de code wil Holland Solar een standaard in de markt zetten voor het aanleggen van zonnestroomsystemen op grote daken. Zo wordt ontwikkelaars, dakeigenaren en bouwers van zonnestroomsystemen op daken van grote bedrijfspanden duidelijkheid verschaft over hoe een goed en veilig zonnestroomsysteem moet worden aangelegd.  

De gedragscode ziet toe op de installatie van een zonnesysteem van meer dan 140 panelen. De gedragscode hanteert daarvoor drie basisprincipes: 
- kwaliteit en veiligheid 
- korte én lange termijn 
- eerlijk en transparant 

Werken volgens de gedragscode staat voor een zorgvuldig ontwikkel- en realisatieproces waarbij verzekeringsadviseur, brandweer, financiers en andere belanghebbenden worden betrokken. De zekerheden die hierdoor ontstaan, maken het mogelijk een nieuwe stap te zetten in de financierbaarheid en verzekerbaarheid van een bedrijfstak die een belangrijke bijdrage heeft op het gebied van verduurzaming. Het is daardoor ook een mooi handvat voor jou als adviseur in gesprekken met ondernemers en installateurs van grote zonnestroomsystemen om met elkaar in te zetten op brandveiligheid en verduurzaming.  

Meer informatie en het persbericht vind je op de site van Holland Solar. De gedragscode kun je hier downloaden en vind je uiteraard ook in ons kennisportaal Verduurzaming zakelijke markt