Heb jij medewerkers die mogelijk op pad moeten tijdens de avondklok?

Nieuws
geplaatst op 25-1-2021  

Afgelopen zaterdag 23 januari is de avondklok ingegaan. Deze geldt in ieder geval tot en met 9 februari van 21.00 uur tot 4.30 uur. Iedereen die tijdens de avondklok voor zijn werk toch naar buiten moet, moet over een volledig ingevulde en geldige eigen verklaring en werkgeversverklaring beschikken. Hierover informeerden we je eerder al. 

Heb jij medewerkers (of jijzelf) die tijdens de avondklok mogelijk naar buiten moeten, bijvoorbeeld bij een schademelding, zorg er dan voor dat deze medewerkers nu al over een door jou ingevulde Werkgeversverklaring beschikken. Hiermee voorkom je dat er kostbare tijd verloren gaat op het moment dat de medewerker op pad moet. 

Naast een Werkgeversverklaring moet een medewerker ook over een Eigen verklaring beschikkenOp dit formulier moet onder andere de reden van het op pad zijn, zijn aangegeven. Dit formulier met actuele datum moet de werknemer elke keer opnieuw bij zich hebben. Zorg ervoor dat je medewerkers goed weten waar ze het formulier kunnen downloaden en hoe ze het moeten invullen. 

Meer informatie over de avondklok vind je op de site van de Rijksoverheid. Een instructie voor de formulieren avondklok vind je hier. 

Categorien: coronavirus