Bereid je voor op de avondklok

Nieuws
geplaatst op 21-1-2021  

UPDATE: De Tweede Kamer is gisterenavond akkoord gegaan met een avondklok vanaf aanstaande zaterdag 23 januari. De avondklok duurt van 21.00 tot 4.30 en geldt zeker tot de nacht van 9 op 10 februari. Op 2 februari beslist het kabinet over een eventuele verlenging. De avondklok maatregel kent een uitzondering voor noodzakelijk werk. Onder voorbehoud van nog mogelijke aanpassingen vanuit de Kamer en nadere duiding van de voorstellen, lees je hieronder waar je op moet letten als jij of je medewerkers toch tijdens de avondklok op pad moeten.    

Als je gebruik wilt maken van de uitzondering voor werk dan moet je met name letten op de volgende voorwaarden: 

  • Het werkgeversformulier kan door de direct leidinggevende worden getekend; dat hoeft dus niet de procuratiehouder te zijn. 
  • Zzp’ers stellen zowel het werknemers als werkgeversformulier voor zichzelf op en moeten dus ook altijd twee formulieren bij zich hebben. 
  • De verantwoordelijkheid van goede naleving ligt bij werkgever.

Goed om te weten 

  • De formulieren zijn te downloaden via de website van de overheid
  • Het is niet nodig de formulieren te printen; als er om gevraagd wordt, kunnen ze digitaal worden getoond (bijvoorbeeld van een mobiele telefoon).  
  • De formulieren komen ook in andere talen beschikbaar 

Meer duidelijkheid 
Na de Kamerbehandeling vandaag wordt duidelijk of de maatregel doorgaat en wat de exacte voorwaarden zijn. Via VNO-NCW zijn we continu betrokken bij het duidelijk krijgen van de maatregelen en de uitzondering voor werk. Mocht je bij de voorbereiding voor jou organisatie op de avondklok vragen hebbenlaat het ons weten. 

Meer informatie vind je op de website van de overheid. Hou er rekening mee dat de informatie op deze pagina continu wordt bijgewerkt en aangepast.

Categorien: coronavirus