Doe mee aan de Week van het Geld en geef een Gastles bij jou in de buurt

Evenementen
geplaatst op 30-1-2019  

Al jaren geven tientallen Adfiz-leden tijdens de Week van het Geld een Geldles op scholen in hun directe omgeving. Zo helpen we kinderen te leren omgaan met geld. Steeds meer scholen melden zich enthousiast aan voor de Geldlessen. Doe jij ook mee en wil jij ook (weer) een gastles geven op een basisschool bij jou in de buurt? De Week van het Geld vindt plaats van 25 tot 29 maart. In dit bericht vind je alle informatie. Interesse? Meld je dan aan via info@adfiz.nl.

“We gaan kijken of we in de loop van het jaar ook op andere scholen gastlessen kunnen geven, op die manier kunnen we nog meer kinderen informeren over verzekeren” 

Waarom meedoen? 

Tijdens de Week van het geld zetten we onze beroepsgroep positief in de schijnwerpers. Daarnaast draag je met je expertise bij aan de financiële bewustwording van kinderen. Daarmee leg je bij hen de basis voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Lees bijvoorbeeld de reportage met Adfiz-lid Frank de Haas in het Adfiz Magazine.

Hoe doe je mee? 

  1. Plan je gastles 

Geef een gastles aan een basisschool in jouw eigen omgeving. Bijvoorbeeld de school van je eigen kinderen, buurkinderen of neefjes en nichtjes. En stuur een e-mail naar info@adfiz.nl zodat we je in het matchingsysteem aan de school kunnen koppelen. Heb je zelf geen ingang bij scholen? Dan kunnen Charlotte Soijo en Sanne van Baardewijk kijken welke scholen in jouw buurt een gastles hebben aangevraagd.  

  1. Kies je les

Held met Geld

Voor de groepen 1 tot en met 8 stelt Wijzer in Geldzaken lespakketten beschikbaar rondom het Week van het Geld thema: een Held met Geld. Het lesmateriaal is gratis. Via deze link kun je lespakketten aanvragen (en binnenkort ook inkijken).

Ik heb de YouTube filmpjes gebruikt en tastbare gelddingen meegebracht. Het was super om te doen. Ik kwam tijd tekort, de kinderen deden zo actief mee”

Fix je Risk

Voor de groepen 7 en 8 kun je ook kiezen voor het lesprogramma Fix je Risk dat het Verbond van Verzekeraars ook aan Adfiz-leden aanbiedt. De les bestaat uit een korte uitleg van de basis van verzekeren. Daarna speel je met de leerlingen het digitale, interactieve Fix je Risk spel op het digibord waarbij je een soort showmaster bent. In het spannende spel moeten leerlingen in een groepje zelf bedenken of ze zich willen verzekeren. Doel is dat zij kritisch leren nadenken: is een verzekering altijd nodig of valt het risico wel mee? Meer informatie over Fix je Risk vind je op de Fix je Risk website. Wil je deze gastles verzorgen? Stuur dan een e-mail naar info@adfiz.nl, dan ontvang je van ons de toegang tot het spel en andere informatie.

“Aan het Fix je Risk Digispel werd zeer enthousiast meegedaan. In de eerste klas is het spel na mijn les, direct nog een keer gespeeld.”  

  1. Bereid je les voor

Na je aanmelding ontvang je meer informatie om je les voor te bereiden. Je kunt ook nu al kijken op de speciale website voor gastdocenten van het Week van het Geld. Hier vind je een powerpoint, een handleiding en tips voor je gastles.

De Week van het Geld is een initiatief van onze partner Wijzer in Geldzaken en heeft als doel om jongeren te leren omgaan met geld.

Doe je mee of vragen? 

Laat het ons weten via info@adfiz.nl 

 

Categorien: Vereniging