Asbest; feiten, fabels, ontwikkelingen en aansprakelijkheid - Expertsessie Zakelijk Platform 19 september

Nieuws
geplaatst op 28-8-2018  

Installatiewerkzaamheden waarbij per ongeluk in asbesthoudend materiaal gezaagd wordt, een pand waarin een huurder asbestleidingen ontdekt, een brand waarbij asbestdeeltjes op naburige erven terecht komen of een hagelstorm waardoor asbesthoudend dakmateriaal beschadigt. De praktijk laat talloze voorbeelden zien waarin asbest een hoofdrol speelt en die leiden tot juridische geschillen. Mr. Piet Bosma, schade-expert bij Lengkeek gaat middels een interactieve workshop in op hoe je als adviseur je klant hier het beste bij kunt ondersteunen. Vraagstukken die, met de toenemende overheidsmaatregelen op het gebied van asbest, steeds vaker gaan spelen.  

Aanmelden voor het Zakelijk Platform >>

Een situatie waarbij asbest vrijkomt leidt regelmatig tot juridische geschillen. Daarbij kunnen vele rechtsgebieden aan de orde komen. Is de aannemer aansprakelijk voor het laten vrijkomen van asbest, of had hij door de opdrachtgever gewaarschuwd moeten worden voor de aanwezigheid van asbesthoudend materiaal?  Wie kan door de overheid gedwongen worden tot het opruimen van asbesthoudend materiaal dat door een brand in de omgeving is neergekomen? Tot wie kunnen werknemers die aan asbest zijn blootgesteld zich wenden? Worden schade en kosten vergoed door de aansprakelijkheidsverzekeraar? Of de brandverzekeraar? En wat zijn de consequenties van het asbestdakenverbod 2024 voor de verzekeringsmarkt.

Bosma sprak eerder ook op het Particulier Platform (verslag). Deze keer richt hij zich specifiek op de ondernemer en zakelijke vraagstukken.

Zakelijk Platform in teken van onverzekerbare risico’s

Eind vorig jaar hebben wij de toenemende onverzekerbaarheid op de agenda gezet omdat we steeds meer signalen ontvingen van leden dat bepaalde risico's onverzekerbaar zijn of dreigen te worden. De afgelopen maanden hebben we tientallen voorbeelden van leden geïnventariseerd. We hebben al deze voorbeelden in kaart kunnen brengen en gaan tijdens het Zakelijk Platform op woensdag 19 september in gesprek over de oplossingen bij Inn Style in Maarssen. Aansluitend zijn er expertsessies op het gebied van pensioen, inkomen en schade.

Meer lezen en aanmelden >>

Zakelijk Platform? 

Ben je actief op de zakelijke markt, dan is het Zakelijk Platform hét platform voor jou.  Elkaar ontmoeten en kennis delen zijn de belangrijkste doelen. Het volgende Zakelijk Platform vindt plaats op woensdag 19 september 2018. Meer lezen >

 Uiterlijk een week van te voren ontvang je de aanmeldlink voor de expertsessies.