Adfiz Platformbijeenkomst 2020: expertsessie woningverduurzaming

Adfiz Platformbijeenkomst 2020: expertsessie woningverduurzaming

Op 16 september organiseren we de Adfiz Platformbijeenkomst 2020; een online evenement waarbij we het Particulier en Zakelijk Platform combineren. Vorige week berichtten we je al over wat je kunt verwachten van de plenaire sessie. Deze week lichten we een tipje van de sluier van de expertsessie Woningverduurzaming door NHG. 

De expertsessie ‘Verduurzamen van woningen begint bij de financieel adviseur, feit of fabel?’ is een interactieve sessie van NHG. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen en vragen wordt besproken wat verduurzamen van woningen inhoudt, hoe het zit met het financieren ervan en hoe belangrijk de rol van de financieel adviseur daarin is.  

Het nationaal klimaatakkoord is ambitieus. Eén van de eerste stappen is bijvoorbeeld het verduurzamen van 1,5 miljoen bestaande woningen in de komende 10 jaar. In 2050 moeten 7 miljoen bestaande woningen verduurzaamd zijn. Bestaande woningen moeten worden verbouwd tot goed geïsoleerde woningen die duurzaam worden verwarmd door middel van schone energie. Makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe komen we daar? En wat kunnen wij daaraan bijdragen?  

Consumenten die een nieuwe woning kopen, denken er over het algemeen niet direct aan om de nieuwe woning direct ook te verduurzamen. Dit geldt ook voor een groot deel van consumenten die al een eigen woning hebben. Consumenten die wel denken aan verduurzamen, zitten vaak met een heleboel vragen waardoor ze het ‘nog even’ uitstellen. De meest gehoorde vragen zijn: welke verduurzamingsmaatregelen zou ik het beste kunnen treffen in mijn woning? Wat gaat het kosten? Wat gaat het mij opleveren? Zijn er subsidiemogelijkheden? Moet ik eigen spaargeld gebruiken of kan ik ook lenen? Wie kan ik het beste inschakelen? Wie kan mij hierbij helpen? 

NHG gelooft dat jij als financieel adviseur een belangrijke schakel bent voor het informeren van consumenten. Een nauwe samenwerking tussen jou en NHG is dan ook erg belangrijk om de consument te stimuleren werk te maken van het verduurzamen van de eigen woning. Hoe die samenwerking eruit kan zien, wat ervoor nodig is, welke vragen bij je leven en hoe invulling te geven aan jouw rol zijn ook onderwerpen die aan bod komen. 

>> aanmelden voor de Adfiz Platformbijeenkomst kan hier 

De Adfiz Platformbijeenkomst 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Avero Achmea, Scildon en De Goudse.