Aan de slag met de MKB Verzuim-ontzorgverzekering en communicatietoolkit

Nieuws
geplaatst op 11-12-2019  

Het afgelopen jaar hebben we je regelmatig geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom het akkoord loondoorbetaling bij ziekte en de introductie van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering. Inmiddels hebben de meeste inkomensverzekeraars een product in de markt gezet dat is ook gecertificeerd. Het is komend jaar dus aan jou om het gesprek met de klant aan te gaan over verzuim bij werknemers, preventie en verzekeringsoplossingen. Om je hierbij te helpen is er nu de communicatietoolkit van het Ministerie van Sociale Zaken.

Hoe zat het ook alweer?
Om het stempel MKB Verzuim-ontzorgverzekering te krijgen moet het verzekeringsproduct voldoen aan een aantal basisvoorwaarden. Denk aan maximalisering van de premiestijging, een casemanager bij verzuim, etc. Alles wat je moet weten, heeft Adfiz samen met het Verbond van Verzekeraars samengevat in een infographic. Daarnaast hebben we een webinar waarin de belangrijkste ontwikkelingen worden besproken. (Hierin wordt ook ingegaan op het bredere pakket aan wettelijke maatregelen).

Hoe breng ik de MKB Verzuim-ontzorgverzekering onder de aandacht bij mijn klanten?
Voor veel werkgevers blijft het onderwerp loondoorbetaling, de bijbehorende kosten en verplichtingen een complex onderwerp. Uiteraard ken jij als adviseur je klant het best en weetje ook welke aanpak bij welke klant het beste werkt. Om je hierbij te helpen kun je gebruikmaken van modelteksten die in de taal van de ondernemer zijn geschreven. Zo presenteert MKB Nederland binnenkort in samenwerking met Adfiz een informatiecampagne.

Wil je nu aan de slag?

Het Ministerie van Sociale Zaken heeft afgelopen maand een communicatietoolkit gepresenteerd met kant-en-klare tips, ervaringsverhalen, video’s en posts voor op social media om het onderwerp loondoorbetaling bij ziekte bespreekbaar te maken met ondernemers. Deze toolkit kun je downloaden via deze link. Bij het materiaal is ook middels een instructie aangegeven hoe je dit het beste kunt inzetten.

 

Categorien: Zorg en inkomen