Zakelijk Platform 2019 in teken van de juiste mensen aan boord krijgen en houden

Evenementen
geplaatst op 30-7-2019  

Het vinden, binden en ontwikkelen van de juiste mensen; dát wordt het gespreksonderwerp tijdens ons plenaire programma op het Zakelijk Platform. Een ruime beschikbaarheid van adviescapaciteit dreigt namelijk in het gedrang te komen door onder andere uitstroom van adviseurs, verandering van werkzaamheden en vermindering van instroom. Op 18 september 2019 zullen we gezamenlijk interactief aan de slag gaan met dit onderwerp.  

Er is steeds minder animo voor de opleidingen in het bank- en verzekeringswezen en vacatures blijven steeds langer uitstaan. Dit kan in potentie de toegankelijkheid van onafhankelijk advies en de continuïteit van adviesorganisaties bedreigen. Hoewel wij bij heel wat leden nieuwe en creatieve manieren zien om de juiste mensen te vinden en die aan zich te binden, zien we als brancheorganisatie ook de uitdaging om als sector als geheel goed met deze ontwikkeling om te gaan. Het belang van goede professionals die zich blijven ontwikkelen om zo hun vakmanschap en contactuele vaardigheden richting klant naar een nog hoger niveau te tillen neemt alleen maar toe.

Tijdens het Zakelijk Platform bekijken we dit onderwerp vanuit verschillende perspectieven: 

  1. Wat heb ik als ondernemer nodig? Wie zijn de juiste mensen voor ons vak? 
  2. Waar vind ik de juiste mensen? 
  3. Hoe leid ik de juiste mensen op? Hoe bind ik medewerkers? Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers de intrinsieke behoefte voelen om te blijven leren (permanent actueel) in plaats van alleen PE? 

Aan de hand van stellingen bespreken we tijdens het plenaire programma verschillende onderwerpen die inzichtelijk worden gemaakt via een live mindmap. Daaropvolgend gaan we in diverse expertsessies kennis opdoen om die vervolgens uit te wisselen tijdens het dinerbuffet. 

Ben jij actief in de zakelijke markt en wil je deelnemen? Schrijf je direct in via deze link.

We zien je graag tegemoet op 18 september 2019 bij de Green Village te Nieuwegein.