Woningverduurzaming: NHG biedt rekentool

Nieuws
geplaatst op 5-12-2019  

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een campagne gestart (‘Samen kleuren we elke hypotheek groen’) om woningeigenaren ertoe te bewegen hun woning te verduurzamen. Omdat de organisatie beseft dat de adviseur hierin een cruciale rol speelt, hebben ze ons gevraagd aandacht te schenken aan de wijze waarop ze je kunnen faciliteren.

NHG wil je zoveel mogelijk faciliteren om woningverduurzaming in ieder adviesgesprek met je klant aan bod te laten komen. Op de site van NHG vind je dan ook veel informatie, tips en tools. Een van die tools is de online rekenhulp. Hiermee krijg je binnen enkele klikken duidelijkheid over hoeveel je klant extra kan financieren voor energiebesparende maatregelen met het Energiebespaarbudget. NHG is momenteel met diverse partijen in onderhandeling om deze tool te integreren in de verschillende softwarepakketten, ook boven de NHG kostengrens.

Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van een Adfiz kennisportaal Woningverduurzaming. NHG is hierbij één van onze partners. Naar verwachting wordt het kennisportaal begin volgend jaar op onze website gepubliceerd.

Categorien: Hypotheken Duurzaamheid