Webinar biedt tips voor gesprek over geldzorgen

Webinar biedt tips voor gesprek over geldzorgen

Op 21 mei organiseert Nibud in samenwerking met financiële coaches Sammen, een gratis webinar over hoe werkgevers/leidinggevenden met werknemers het gesprek kunnen aangaan over financiële zorgen. Aanleiding hiervoor zijn de uitkomsten van een onderzoek dat Nibud samen met Muzus en Sammen deed naar het gesprek over geld op de werkvloer.

>> aanmelden voor het webinar

Financiële problemen worden voor de werkgever vaak pas zichtbaar wanneer het te laat is, zoals bij een loonbeslag of verzuim. Dit benadrukt het belang van een proactieve benadering op de werkvloer, stelt budgetinstituut Nibud. Maar dat is in de praktijk nog niet zo makkelijk: werknemers schamen zich of vrezen dat het delen van hun problemen kan leiden tot ontslag of dat ze verdacht zullen worden van fraude. En werkgevers kunnen terughoudend zijn omdat ze bang zijn om professionele grenzen te overschrijden. Of omdat ze vrezen zich te laten meeslepen door hun emoties, waardoor ze mogelijk meer willen helpen dan mogelijk is vanuit hun rol of organisatie.

Om werkgevers/leidinggevenden handvatten te geven om een gesprek over geld aan te gaan, heeft het Nibud een aantal sleutelmomenten gedefinieerd waarop een gesprek over geld belangrijk kan zijn. Dat zijn trouwen en samenwonen, veranderingen in werk, een kind krijgen, uit elkaar gaan, ziek worden, overlijden van een naaste en veranderingen in pensioen. Een bijpassende kaartenset laat deze life-events vanuit het perspectief van de werkgever én de werknemer zien. Zo ontstaat er fundament voor een gesprek over het life-event. Klik hier voor de middelen (workshops/gesprekshandleidingen) die Nibud heeft ontwikkeld voor werkgevers die werknemers willen helpen.

Wil je je klanten wijzen op de middelen die Nibud heeft ontwikkeld? We hebben hier ook een Finfin bericht over geschreven.