Watersnood Limburg: veelgestelde vragen, nuttige tips en informatie

Nieuws
geplaatst op 26-7-2021  

We hebben van leden vragen ontvangen over de afwikkeling van schades als gevolg van de watersnood in Limburg. En ook het Verbond heeft hierover de afgelopen tijd van de media en andere partijen vragen binnengekregen. Om duidelijkheid te scheppen heeft het Verbond een speciale landingspagina live gezet. 

Naast antwoord op veelgestelde vragen vind je hier ook een overzicht van maatregelen die particulieren en ondernemers in acht moeten nemen bij het opruimen, schoonmaken en drogen van huizen en bedrijven. Ook worden een aantal tips gegeven over hoe klanten de schade het beste vast kunnen leggen. 

Zoals wellicht bekend heeft ook de overheid aangegeven volop steun te willen bieden aan gedupeerden. Daarom heeft het kabinet Limburg tot rampgebied uitgeroepen. Daarbij is de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) van toepassing verklaard, waardoor schade die nietverzekerbaar is, (deels) kan worden uitgekeerd aan gedupeerden. Waar de werking van de Wts precies op toeziet wordt nu verder uitgewerkt. Zodra daar meer over bekend is berichten we jaar hier over. 

Verder heeft het kabinet aangegeven dat Limburgse ondernemers die getroffen en onderverzekerd zijn, een beroep kunnen doen op de bestaande coronaregelingen voor ondernemers (zoals NOW en TVL). Er wordt bij de toepassing van de regelingen niet gekeken naar de oorzaak van het omzetverlies. 

>> naar de speciale pagina over de watersnood 

Loop jij tegen zaken aan waarop je geen antwoord hebt gevonden? Meld het ons via info@adfiz.nl

Categorien: Schade