Wandel mee voor Noa en haar lotgenoten

Wandel mee voor Noa en haar lotgenoten

Het tonen van maatschappelijke betrokkenheid door goede doelen, sportverenigingen en andere initiatieven te steunen, wordt steeds vanzelfsprekender, zowel voor burgers als bedrijven. Dat geldt ook voor Adfiz-lid René Schmidt van Landman Assurantiën uit Alkmaar. Naast sponsoring van de plaatselijke voetbal- en tennisvereniging en het vervullen van diverse bestuursfuncties in lokale verenigingen zet hij zich ook met hart en ziel in voor de Stichting Ushersyndroom. Dat doet hij in het bijzonder voor Noa, zijn kleindochter. En natuurlijk voor alle anderen die aan het Ushersyndroom leiden. 

Noa is bijna 3. Ze is slechthorend geboren. Maar dankzij haar gehoorapparaat hoeft ze maar weinig te missen. In ieder geval voorlopig. Want het gehoor van mensen met het Ushersyndroom wordt met het ouder worden steeds slechter en leidt uiteindelijk vaak tot doofheid. En dat is nog niet alles, want ook het zicht gaat steeds verder achteruit om uiteindelijk tot blindheid te leiden. Behandeling van het Ushersyndroom is (nog) niet mogelijk. Er zijn wel hoopvolle ontwikkelingen; in Nederland doet het Radboudumc onderzoek naar behandelmethoden.  

Nederland wandelt voor Usher 
Om het onderzoek naar Usher te financieren is veel geld nodig. René is daarom – samen met andere (groot)ouders en sympathisanten – één van de initiatiefnemers van Nederland wandelt voor Usher, een landelijk, terugkerend evenement dat wordt georganiseerd onder de paraplu van de Stichting Ushersyndroom. Tijdens dit unieke evenement wandelt iedereen vanaf zijn of haar eigen woonplaats in 1, 2, 3 óf 4 dagen naar de finish in Utrecht, met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar behandeling van het Ushersyndroom. Het evenement wordt op 17 september 2022, op de internationale Usher Awareness Day, afgesloten met een groot feest in het Spoorwegmuseum in Utrecht. 

Wandel jij mee? 
Jij kunt dit initiatief ook ondersteunen. Dat kan door je – individueel of als (bedrijfs)team – aan te melden op de website van Nederland wandelt voor Usher en zoveel mogelijk sponsors te verzamelen. NH1816, de hoofdsponsor van het wandelevenement, heeft René al laten weten dat hoe meer kantoren meelopen, hoe hoger het sponsorbedrag dat ze zullen overmaken. Uiteraard kun je het onderzoek naar het Ushersyndroom ook steunen door een bijdrage over te maken naar de stichting. De eindopbrengst van Nederland wandelt voor Usher wordt bekend gemaakt tijdens het feest in het Spoorwegmuseum.