Toolkit om (aanstaande) woningeigenaren te helpen met belastingzaken

Toolkit om (aanstaande) woningeigenaren te helpen met belastingzaken

De Belastingdienst is de campagne Koopwoning gestart om mensen die een huis kopen of verkopen of hun hypotheek willen aanpassen te helpen met hun vragen over de belasting. Onderdeel van deze campagne is ook een communicatietoolkit met kant-en-klare artikelen en handige checklists die adviseurs met hun klanten kunnen delen. 

Het (ver)kopen van een woning, oversluiten van de hypotheek of het lenen van geld voor een verbouwing heeft gevolgen voor de belastingen. Om woningeigenaren te helpen met hun belastingzaken voert de Belastingdienst een campagne. Centraal in de campagne staat de website belastingdienst.nl/koopwoning. Hier vinden mensen informatie over een eigen woning en met welke belastingzaken ze rekening moeten houden. 

Speciaal voor adviseurs die in contact staan met mensen die een huis (ver)kopen, hun hypotheek oversluiten of hun huis verbouwen, daarvoor geld lenen en hen daarover adviseren heeft de Belastingdienst een toolkit ontwikkeld. Daarin vind je artikelen die belangrijke aandachtspunten en praktische tips bevatten voor oversluiters, verbouwers en starters op de woningmarkt. Daarnaast vind je hier ook handige checklists voor (ver)kopers, oversluiters en starters op de woningmarkt. 

Ook op Finfin hebben we artikelen hierover gepost die je kunt delen met je klanten, bijvoorbeeld dit artikel met vijf fiscale tips voor starters op de woningmarkt. 
 
>> naar de toolkitomgeving van de campagne Koopwoning