Terugblikken op de expertsessie: 'Arbeidsrechtelijke gevolgen van de coronacrisis – bedrijfseconomisch ontslag'

Nieuws
geplaatst op 19-4-2021  

Vorige week woensdag vond de 2e Online Adfiz Platformbijeenkomst plaats en met trots kijken wij terug op een geslaagde middag! Naast het plenaire deel, het netwerken, de kennismarkt en de huiskamersessies, kon er worden gekozen uit een viertal expertsessies. Vandaag blikken we terug op de expertsessie van ARAG: Arbeidsrechtelijke gevolgen van de coronacrisis – verbeter je kennis over bedrijfseconomisch ontslag. Deze sessie werd gegeven door Sandra Bonestroo-van Zon, expert jurist Arbeidsrecht bij ARAG.

Impact COVID-19 pandemie en ontslag 

Onlangs deed ARAG onderzoek naar de impact van COVID-19 op werkende Nederlanders.  

En wat blijkt? Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders vreest voor het verlies van hun baan. De verwachte ontslaggolf staat nog steeds voor de deur: “Het is zeer de vraag of werkgevers overeind blijven zodra de steunmaatregelen minder worden of geheel wegvallen. Die onzekerheid snijdt diep in de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer” zo geeft Sandra aan.  

In het advies over een rechtsbijstandverzekering speelt de financieel adviseur een essentiële rol. Maar ook als het mis dreigt de gaan, dan is de adviseur vaak de eerste waar de klant naar toe gaat voor advies en steun. En dat geldt zeker ook bij naderend ontslag. Sandra: “Als jurist proberen we vooral de eerste emotie van de klant op te vangen en hem gerust te stellen. Een adviseur kan daar natuurlijk ook al een mooie eerste stap in doen.” 

Sandra nam de deelnemers tijdens de online sessie mee in de 3 verschillende manieren waarop bedrijfseconomisch ontslag kan plaatsvinden. En vooral ook waar je als werkgever of werknemer op moet letten in de aanloop naar ontslag en tijdens het bepalen van de afspraken over de wijze waarop je uit elkaar gaat, het dienstverband beëindigt. Vragen als hoe zit het met de opzegtermijnis een transitievergoeding aan de ordewanneer heb je recht op WWwelke rol speelt het UWV kwamen tijdens de sessie aan de orde. Voor de adviseur fijn om te weten waar de klant allemaal mee te maken krijgt, en voor de klant fijn omdat hij een adviseur heeft die hem al op de juiste weg kan helpen. 

Heb je een vraag of wil je meer info over de tools van ARAG? Stuur dan een bericht naar: verkoopbinnendienst@arag.nl 

>> De Power Point Presentatie is hier terug te lezen.

 

Categorien: Vereniging