Save the date: Week van het Geld 2021

Nieuws
geplaatst op 17-12-2020  

Van 22 t/m 26 maart 2021 vindt alweer de 10de Week van het geld plaats, met als thema "Goed omgaan met geld is goud waard". Wegens de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kon de Week van het Geld afgelopen maart helaas niet doorgaan. Inmiddels zijn we aardig gewend geraakt aan ‘online’, dus om het zekere voor het onzekere te nemen zal de Week van het Geld aankomend jaar volledig digitaal zijn.

Tijdens deze week worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Omdat financiële vaardigheden steeds belangrijker worden in een wereld waar van het individu zelfredzaamheid wordt verwacht, gaat de Week van het Geld naast het basisonderwijs ook verbreden naar het vmbo en het mbo. Financieel kwetsbare groepen, zoals 18 jarigen, verdienen immers ook extra aandacht.

Zoals je misschien al weet worden er tijdens deze week gastlessen gegeven door financiële professionals. Dat zal ook aankomend jaar het geval zijn. Het hoe en wat, dat volgt nog in het nieuwe jaar. Zet je de data wel alvast in je agenda? 

Categorien: Vereniging