Save the date: Particulier Platform op 7 april

Save the date: Particulier Platform op 7 april

Om vakkennis te delen en te kunnen netwerken, organiseren we jaarlijks het Particulier Platform. Na twee jaar een online Platformbijeenkomst lijkt het erop dat we elkaar dit jaar, op donderdag 7 april 2022, eindelijk weer fysiek kunnen ontmoeten. Dit jaar staat het Particulier Platform in het teken van: Zelfredzaamheid.  

Voorzitter Roger van der Linden had het er in zijn speech tijdens de Nieuwjaarsboodschap al over; het is niet goed gesteld met de financiële gezondheid van Nederlandse gezinnen.  

  • Maar liefst 1 op de 3 financieel gezonde mensen maakt geen financiële plannen 
  • Een kwart heeft consumptieve schulden 
  • Van deze groep heeft een op de tien geen idee hoe hun schulden eruitzien 
  • En verder zet een grote groep (ruim 40 procent) geen geld opzij als ze voor langere tijd geld overhouden. 

Deze feiten tonen aan dat actie belangrijk is. Het goed managen van risico’s en plannen van financiën vereist veel kennis, doorlopende aandacht, rationaliteit en eerlijk zelfinzicht. Inzichten uit de gedragswetenschap laten zien dat dit voor veruit de meeste mensen geen vanzelfsprekendheid is. De zelfredzaamheid van klanten wordt dan ook een steeds belangrijker uitdaging voor de financiële sector.  

Tijdens het Particulier Platform op 7 april duiken we dieper in dit onderwerp. Na het plenaire gedeelte kan je een aantal expertsessies bijwonen. Natuurlijk sluiten we de dag af met een borrel en diner-buffet. Details volgen nog, maar meld je alvast aan en blok deze middag in je agenda! 

>> Klik hier om je aan te melden