Rondetafelgesprek met Tweede Kamerlid Inge van Dijk

Rondetafelgesprek met Tweede Kamerlid Inge van Dijk

Afgelopen vrijdag was Tweede Kamerlid Inge van Dijk (CDA, woordvoerder financiële markten) op bezoek bij de Veldsink Groep in Nuenen voor een rondetafelgesprek met leden over actuele onderwerpen in de sector. Het Tweede Kamerlid ging in gesprek met Henri Veldsink (directeur/eigenaar van de Veldsink Groep), Frank de Haas (directeur De Haas Advies uit Best) en met Jos Lamers (directeur Lamers & Van de Wijdeven uit Hapert). Vanuit Adfiz was Ludger de Bruijn aanwezig bij het gesprek.

Inge van Dijk is sinds de laatste verkiezingen lid van de Tweede Kamer. Eerder is ze actief geweest in de gemeenteraad van Gemert-Bakel en in diverse leidinggevende functies bij de Rabobank. Bij deze laatste was zij onder andere actief in de zakelijke advisering en in de hypotheekmarkt. Inge van Dijk is dan ook goed bekend met onze sector en kon vanuit haar eigen ervaring inhoudelijk ingaan op de diverse onderwerpen die aan de orde kwamen. Bijvoorbeeld: de impact voor de praktijk van actieve transparantie zoals vormgegeven door de minister en de negatieve gevolgen daarvan voor de solidariteit en voor kwetsbare groepen.

Inge van Dijk heeft eerder kritische vragen gesteld in de Kamer over het voorstel van de minister en dit dossier heeft haar aandacht. Andere onderwerpen die aan de orde kwamen waren:
- onverzekerbaarheid met name voor bepaalde zakelijke risico’s en knelpunten bij dekking
- de inrichting van de nazorg bij complexe producten
- hulp en ondersteuning aan kwetsbare klanten, zowel particulier als zakelijk
- het belang van blijvende laagdrempelige toegang naar de adviseur, gelijke kansen en toegang voor alle groepen is een onderwerp waar Inge van Dijk zich in de politiek sterk voor maakt.

Het rondetafelgesprek laat zien hoe belangrijk het is om vanuit de praktijk met de politiek in gesprek te gaan. Die ervaring hebben we ook opgedaan met eerdere bijeenkomsten met Kamerleden en we zullen dan ook komend jaar opnieuw Kamerleden uitnodigen om in gesprek te gaan met leden van Adfiz.