Politici over de waarde van advies, een compilatie

Politici over de waarde van advies, een compilatie

In zijn meest recente maandcolumn schreef Enno het al: Het vergroten van de financiële weerbaarheid en zelfredzaamheid van zowel burgers als bedrijven en het belang daarbij van professioneel advies zullen de komende jaren een belangrijk thema zijn. Dit kwam de afgelopen weken ook aan bod in de twee verkiezingsdebatten die we samen met DUFAS, de NVB, de NVP en het Verbond organiseerden. Tijdens deze debatten gingen de financiële woordvoerders van verschillende Kamerfracties met elkaar in discussie. Wij hebben hier een compilatievideo van gemaakt.  

De online debatten brachten duidelijk voor het voetlicht hoe de deelnemende politici denken over de (maatschappelijke) waarde van advies. En als daar een beeld uit naar voren komt, is het wel dat dat de adviseur belangrijk is als het gaat om het doorlopend aandacht besteden aan persoonlijke financiën, het bevorderen van verduurzaming en het bestrijden van armoede en financiële stress. De woordvoerders onderschrijven dan ook stuk voor stuk dat het zeker in steeds digitalere tijden belangrijk is dat consumenten en ondernemers altijd de mogelijkheid houden voor persoonlijk contact met een adviseur. Benieuwd naar de soundbites? Je kunt ze hier bekijken en beluisteren. 

Binnenkort staat dit thema ook centraal tijdens de tweede online Adfiz Platformbijeenkomst. Wil je weten hoe andere ondernemers en deskundigen denken over de (maatschappelijke) waarde van advies? Of wil je er met collega leden over sparren? Meld je dan aan voor ons tweede online Platformbijeenkomst op 14 april. 

>> naar de compilatie