Plenair programma – Prinsjesdag, verzekerbaarheid van verduurzamingstransitie & klimaatrisico’s

Plenair programma – Prinsjesdag, verzekerbaarheid van verduurzamingstransitie & klimaatrisico’s

Het plenaire programma opent met een terugblik op Prinsjesdag door Remco Verduijn van Hoffelijk: wat zijn de – voor onze sector – belangrijkste onderwerpen die de dag ervoor bekend zijn gemaakt. Daarna bespreekt Wouter Bosschaart van Aon de impact van de verduurzamingstransitie op risico’s en verzekerbaarheid. Timo Brinkman van het Verbond van Verzekeraars en Sietze de Jong van Poliskraker behandelen de verzekerbaarheid van klimaatrisico’s.

>> direct aanmelden voor het Zakelijk Platform

Plenair programma – 13.30-15.00

Het plenaire programma staat onder leiding van Enno Wiertsema. Hij zal diverse sprekers van verschillende partijen op het podium uitnodigen om met hen van gedachten te wisselen over het thema duurzaamheid en verzekerbaarheid. Maar eerst blikt Remco Verduijn van Hoffelijk terug op de – voor onze sector – belangrijkste onderwerpen die tijdens Prinsjesdag (20 september) bekend zijn gemaakt.

Vervolgens deelt Wouter Bosschaart de visie van Aon op het thema duurzaamheid en verzekerbaarheid. Hij zal daarbij een beeld schetsen van de wereldwijde activiteiten op dit vlak van het adviesbedrijf en daarna inzoomen op de nationale markt. Daarbij zullen onderwerpen aan bod komen als de verduurzamingstransitie, het ondersteunen van klanten hierbij, de aansprakelijkheid voor bedrijven die aanwijsbaar verzuimen, het aanbod aan duurzame subsidies waar bedrijven gebruik van kunnen maken en de verzekerbare vraagstukken richting verzekeraars rondom het gebruik van de aangedragen materialen.

Timo Brinkman (Verbond van Verzekeraars) praat je bij over de verzekerbaarheid van klimaatrisico’s. Uiteraard staat hij daarbij uitgebreid stil bij de lessen die geleerd zijn na de overstromingen in Limburg en Brabant.

Sietze de Jong van Poliskraker neemt je mee in de door hem, in opdracht van Adfiz gemaakte analyse van de verzekerbaarheid van klimaatrisico’s bij de belangrijkste zakelijke verzekeraars.

Tot slot leidt Enno Wiertsema een afsluitende plenaire discussie met Wouter Bosschaart en Geeke Feiter.

 

Lees hier het volledige programma