Onverzekerbaarheid in de inkomensbranche – Expertsessie Zakelijk Platform 19 september

Nieuws
geplaatst op 4-9-2018  

In de media is de laatste tijd veel aandacht voor beroepen die fysiek gezien niet of nauwelijks tot pensioengerechtigde leeftijd zijn uit te voeren. Met het stijgen van de AOW-leeftijd zal het voor sommige zelfstandigen simpelweg niet meer mogelijk zijn hun beroep tot het bereiken van deze leeftijd uit te oefenen. Hoe ga jij hier als adviseur mee om en wat kun je verwachten van verzekeraars? Bied je de klant enkel een tijdelijke AOV aan? Of wordt het arbeidsongeschiktheidsrisico vanaf een bepaalde leeftijd helemaal onverzekerbaar? Ontdek het tijdens de expertsessie op het Zakelijk Platform woensdag 19 september. Leden van de NVIA ontvangen 3 PE-punten voor het bijwonen van deze sessie. 

Aanmelden voor het Zakelijk Platform >> 

Naast het individuele arbeidsongeschiktheidsrisico staat ook het bedrijfsmatig verzekeren van het verzuimrisico onder druk. Voor het eerst in jaren neemt het ziekteverzuim namelijk weer toe in Nederland. Deze stijgende schadelast resulteert in hogere premies en uiteindelijk in een dalende bereidheid onder werkgevers om het verzuimrisico te verzekeren. Bieden stop-loss producten in dit geval een oplossing? En wat gebeurt er als het verzuim daadwerkelijk een vlucht gaat nemen? 

Peter Abelskamp – inkomensspecialist en voorzitter van de NVIA – neemt ons mee in bovenstaande thematiek. In zijn presentatie zal hij ons bijpraten over de meest actuele ontwikkelingen in de markt. Daarnaast gaat hij het gesprek met je aan over het onderbrengen van lastig verzekerbare inkomensrisico’s.  

De expertsessie Onverzekerbaarheid in de inkomensbranche wordt mede mogelijk gemaakt door De Goudse. 

Zakelijk Platform?  
Ben je actief op de zakelijke markt, dan is het Zakelijk Platform hét platform voor jou.  Elkaar ontmoeten en kennis delen zijn de belangrijkste doelen. Het
eerstvolgende Zakelijk Platform ‘Onverzekerbare Risico’s’ vindt plaats op woensdag 19 september 2018 bij InnStyle te Maarssen. Meer lezen > 

Uiterlijk een week van te voren ontvang je de aanmeldlink voor de expertsessies.