Museum Singer Laren locatie 110 jaar Adfiz

Nieuws
geplaatst op 15-5-2019  

Op 12 juni vieren we ons 110 jarig bestaan en dat vieren we groots in Museum Singer Laren! De vaste ‘klassiek moderne” collectie bestaat uit een brede verzameling van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. Daarnaast is Singer Laren een thuishaven voor particuliere kunstverzamelingen. Op 12 juni is de tentoonstelling “Duitse Expressionisten” te zienDe prachtige beeldentuin is het decor voor de feestelijke netwerkbijeenkomst na afloop van het Branchedebat. 

Wil je er bij zijn op woensdag 12 juni? Meld je hier direct aan voor 110 jaar Adfiz!

Kom je met je partner? Meld je dan hier aan!

Het museum opent tussen 17.30 en 20.00 uur speciaal voor ons haar deuren. Er zullen gidsen op zaal staan die meer vertellen over de tentoonstelling en specifieke schilderijen en objecten. Partners ontvangen tijdens de ALV, vanaf 14:30 uur een exclusieve lezing door museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm 

De tentoonstelling “Duitse Expressionisten”  
Heftige kleuren, ruwe penseelstreken en vervormde beelden: de nazi’s bestempelden het als verderfelijk en verbranden alle in hun ogen “entartete kunstwerken.” Het waren in het bijzonder de Duitse expressionisten die het moesten ontgelden. Deze tentoonstelling toont en beschrijft een bijzondere en betrekkelijk onbekende verzameling van een aantal wereldberoemde Duitse expressionisten, waaronder Brücke kunstenaars Emil Nolde, Ernst Ludwig KirchnerErich Heckel, Otto Mueller en kunstenaars van “Die Blaue Reiter”, als Wassily KandiskiAlexej von Jawlensky, Franz Marc en August Macke. 

Bijzondere aandacht wordt besteed aan Max Beckmann, die –op de vlucht voor de nazi’s van 1937 tot 1947- in Amsterdam zijn beste werken maakte. De verzameling behoort toe aan Museum Ostwall in Dortmund, waar directeur Leonie Reygers (1905-1985) kort na de oorlog begon met samenstellen van deze bijzondere collectie. 

Beeldentuin 
Eerder ontwierp landschapsarchitect Piet Oudolf al het voorplein en de daktuin van het vernieuwde Singer Laren, begin juni opende de door hem ontworpen beeldentuin. De beeldentuin is ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars met de relatie cultuur - natuur als verbindend thema. 


Programma 110 jaar Adfiz 

Deel exclusief voor leden en partners  

13:30 uur Ontvangst met Lunch  

14:30 uur ALV voor leden / partners: inleiding door museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm + museumbezoek 

------------------------------------------------------------------------------- 

15.30 uur Pauze en ontvangst externe gasten  

16:30 uur Branchedebat Waarde van Advies  

17:30 –20:00 uur Museumbezoek + barbecue 

Categorien: Evenementen