Meld je aan voor een gastles tijdens de Week van het Geld 2023

Meld je aan voor een gastles tijdens de Week van het Geld 2023

Van 27 maart t/m 31 maart organiseert Wijzer in Geldzaken de Week van het Geld. Het thema dit jaar is: Bedwing de bling. tijdens de 12e editie van de Week van het Geld word jongeren geleerd hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Net zoals in voorgaande jaren kun je je weer opgeven voor gastlessen. Draag jij je steentje ook bij?

Gastles voor de groepen 7 en 8

Tijdens deze week worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Onderdeel daarvan zijn de welbekende gastlessen aan de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs over de basis van verzekeren. 

Nieuw: gastles voor het mbo

Nieuw dit jaar is de gastles Zelfverzekerd! voor het mbo. De les sluit aan bij de belevingswereld van de studenten: een scooter of mobiel kopen, op reis gaan, op jezelf gaan wonen. Omdat het toch heel wat anders is dan een gastles op de basisschool wordt er voor de gastdocenten in spé een training georganiseerd waarin je de fijne kneepjes van het lesgeven op het mbo onder de knie krijgt én je wordt meegenomen in de inhoud van de les. Zo kom je goed beslagen ten ijs en sta je zelfverzekerd voor de klas.

Waarom meedoen?

Met jouw expertise kun je bijdragen aan de financiële bewustwording van kinderen. Daarmee leg je bij hen de basis voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Bovendien is de Week van het Geld een prima gelegenheid om onze beroepsgroep positief in de schijnwerpers te zetten. 

Week van het Geld toolkit

Help jij mee om jongeren zo vroeg mogelijk financieel wijs te maken? Speciaal voor leerlingen van het basisonderwijs en mbo-studenten biedt Wijzer in Geldzaken verschillende middelen aan hoe je op een pakkende manier aandacht kunt besteden aan leren omgaan met geld.

>> Klik hier om naar de toolkit te gaan

Doe ook mee

De Week van het Geld is een initiatief van onze partner Wijzer in Geldzaken en heeft als doel om leerlingen te leren omgaan met geld. Jij kunt je steentje daaraan bijdragen door je op te geven voor een gastles. Enthousiast geworden? Meld je dan gelijk aan door een e-mail te sturen naar info@adfiz.nl.