Korte terugblik op de Pensioen3Daagse

Nieuws
geplaatst op 14-11-2019  

Vorige week vond van dinsdag tot en met donderdag voor de negende keer de Pensioen3daagse plaats. Als partner van Wijzer in geldzaken, de initiatiefnemer van dit evenement, hebben we ook dit jaar weer met z’n allen een grote bijdrage geleverd aan het succes van deze editie. 

De Pensioen3Daagse werd op 5 november officieel geopend door koningin Maxima. Die dag verscheen er ook een artikel in de Telegraaf met 5 tips voor consumenten die meer pensioen willen opbouwen. Naast zo lang mogelijk doorwerken, een pensioenproduct aanschaffen, de hypotheek aflossen en een orv afsluiten werd daarin uiteraard ook genoemd: een financieel adviseur raadplegen. ‘Een financieel adviseur of pensioenplanner beschikt over een vergunning van toezichthouder AFM en is vaak aangesloten bij branchevereniging Adfiz of de Federatie Financieel Planners’, schreef de krant daarover.  

Net zoals voorgaande jaren konden consumenten via een tool op de site van de Pensioen3daagse snel en makkelijk een Adfiz-lid bij hen in de buurt vinden om een verzoek in te dienen voor een kennismakingsgesprek dat financieel zicht op hun pensioen biedt. Voor consumenten die hun vraag liever online stellen, hebben we onze vragenwidget van Finfin van Adfiz weer opengesteld. Daar is voor tijdens en na de Pensioen3Daagse weer volop gebruik van gemaakt: circa 100 vragen werden gesteld. Tot slot bemanden ook enkele leden de Helpdesk van de Telegraaf om telefonische vragen van consumenten te beantwoorden.  

Een compilatie van de Pensioen3Daagse vind je hier. 

Iedereen, bedankt voor je deelname aan een succesvolle Pensioen3daagse.